Akif Keleş

Türk Futbolu Kocaman Bir Tiyatrodan İbaret

Akif Keleş

Güneşli bir Samsun havası ile başladı Pazar günümüz. Maç saati yaklaştıkça acaba hafif bir birşeyler mi, yoksa kalın bir mont mu giysek diye düşünürken, her zaman ki gibi Samsunspor armalı olanları giyip çıktık yola.

Samsun 19 Mayış Stadyumu'na yaklaştıkça güneşli hava birden karardı. Hafif yağmur yağmaya başladı.

Maç başlar başlamaz ise yağmur şiddetini arttırıyor. Fırtınaya dönüşüyor. Feci yağmur yağıyordu. Alt tribündeki taraftarlar şiddetli yağmurdan korunmak için arka tarafa doğru koşuşturuyor, yine o Samsunspor ve Türk futbolu için mimli, babadan torpilli Abdulkadir Bitigen tartışmalı pozisyonda penaltıyı veriyordu.

Bir tarafta fırtına, bir tarafta tartışmalı penaltı, bir tarafta ise adı var hakemi, Samsunspor maçlarında ise yok hakemi olan tiyatrocular.

Cenk Tosun'un kullandığı penaltıyı kaleci Okan kurtarıyor, devamında ise gol geliyordu.

Fırtına şiddetini daha da artıyor. Samsunspor ise sağdan soldan Beşiktaş kalesini ablukaya alıyordu.

Pozisyonlardan bir tanesinde, sağ taraftan Carlo Holce, kaleci Mert Günok ile karşı karşıya pozisyonda yerde kalıyor,. bir önceki Beşiktaş pozisyonda penaltıyı hemen veren babadan torpilli, mimli Abdulkadir Bitigen bu penaltıyı es geçiyordu.

Var hakemleri ise o sıra da Samsun AKM"de tiyatro izlemeye gidiyorlardı.

Samsun'da feci yağmur ve fırtına daha da şiddetini arttırıyor. Bu sefer alt tribünler değil üst tribünlere kadar yağmur ulaşıyordu.

Sert fırtına ile birlikte Samsunspor atakları da sertleşiyor. Bir sağdan korner, bir soldan korner ardı adına geliyordu. Van Drongelen'in kafa vuruşunu kaleci Mert Günok kurtarıyordu.

Yine bir korner bu sefer Van Drongelen'in röveşata vuruşunu çizgide Valantin Rosier kurtarıyordu.

Yine bir korner atışının devamında, yoğun atakların ardından Marius Mouandilmadji'nin muhteşem golü geliyordu.

Sert fırtınalı, puslu bir hava eşliğinde, Beşiktaş kalesini ablukaya alan Samsunspor maçı 1-1'e getirip, devre arasına böyle giriyordu.

İkinci yarı yağmur, fırtına şiddetini azaltıyor, maçın babadan torpilli, mimli hakemi Abdulkadir Bitigen ise ikili mücadelelerde, el pozisyonlarında, kartlarda, penaltı pozisyonlarında takdir hakkını Beşiktaş'dan yana kullanmaya daha da devam ediyordu

Samsunspor ilk yarıda olduğu gibi yoğun ataklarla ikinci yarıya başlıyor, net 3-4 pozisyonu cömertçe harcıyordu. 2-1, 3-1 hatta maçın 4-1'e gelmesi içten bile değilken atamayana atarlar kuralı işliyordu.

Ha bu arada Samsunspor kenar yönetimi ise 85 dakika taraftar gibi maçı izliyor, sanki zamanında değişiklik yapmak onların görevi olduğunu unutuyorlardı. 60. dakikadan itibaren taraftar görevlerini onlara hatırlatıyor, ancak nedense Gisdol bir türlü uyanamıyordu.

Başkan ise Boss tişörtüyle gelmiş, heyecanla tribünden maçı izliyordu. Bizim gibi o da duruma üzülüyordu.

Ha bu arada Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'nın Fatih Terim Fonu ile ilgili gündemi yoğun devam ediyor, Türk futbolundaki insanların nasıl bir karaktere sahip olduğu ve nelere bulaştığını halk hayretle izliyordu. Tabiri caiz ise halka, kimlerin peşinden koştuğunuzu görün der gibi konular kafalarına vura vura işleniyordu.

Ha bu arada cesaretli, vatanperver, gazeteciliğini takdir ettiğim Murat Ağırel ise Türk futbolundaki pislikleri bir bir ortaya döküyordu. Murat Ağırel iki sene önce Tuzlaspor yönetiminden Samsunspor Başkanına şike teklif edildiğini, ancak Samsunspor Başkanının onlara küfrederek asla Samsunspor böyle birşey içinde yer almayacak diyordu. Murat Ağırel konuyu aynen böyle işliyordu.

O sene Samsunspor'un şampiyonluğu gidiyor. Ancak Türk futbolundaki tüm pisliklere ve kokuşmuşluğa rağmen, Atatürk armalı Samsunspor pırlanta gibi tertemiz, namuslu, şerefli mazisine uygun davranıyordu.

Başkan Yüksel Yıldırım'ı duruşundan dolayı tebrik ve takdir ediyorum.

Elde edilecek ahlaksız başarılardan ziyade, onurlu ve ahlaklı bir duruş Samsunspor taraftarı açısından herşeyden daha önemlidir. Başarıya endeksli bir taraftar olsa idik, malum takımların peşine koşuyor olurduk.

Allah'a çok şükürler olsun ki öyle değiliz.

Bizim için,

Dün Samsunspordu.
Bugünde Samsunspor.
Yarında Samsunspor
Ebediyen Samsunspor

Türk futbolu mu?

Pislik içinde, herşey kocaman bir tiyatrodan ibaret.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com