Akif Keleş

Samsunspor Maçında Var Hakemleri Yok Mu Oluyorlar

Akif Keleş

Bu haftaki Pendikspor Samsunspor maçında tam manasıyla hakemlerin faciası yaşanmıştır.

Samsunspor'un üç tane penaltı pozisyonu verilmemiştir.

İlk yarıda Ercan Kara'nın pozisyonu, ikinci yarıda Carlo Holce ve Oliver Nctham pozisyonları.

İki tanesi çok net penaltı olduğu gibi diğer üçüncü penaltı pozisyonu da tartışmaya açık diyebilirim.

Ulusal TV de eski hakem Ahmet Çakar'da konuyu gündeme getirerek, Samsunspor'un net iki penaltısının verilmediğini en sert sekliyle ifade etmiştir.

Bu penaltı pozisyonlarını orta hakem es geçtiği gibi, VAR hakemleri de görevini yapmamıştır.

Ayrıca Pendikspor golü öncesi Samsunspor futbolcusuna faul var mı yok mu?

Orta hakem sadece maçın sonucuna etki edecek pozisyonlarda değil, maçın genelinde tüm takdir haklarını Pendikspor'dan yana kullandı.

Örneğin Pendikspor'lu futbolcu Nuno'nun sarı kartı olmasına rağmen, Carlo Holce"ye defalarca faul yaptı. Buna rağmen ikinci sarı kartı neden vermemiştir.

Bu olanlara gayet normal bir şekilde isyan eden Samsunspor Teknik Direktör Marcus Gisdol'u ise hakem iki sarı kartla oyun dışına atıyor.

Buradan TFF yetkililerine soruyorum. Hani orta hakeminiz skandal anladık. VAR hakemleriniz neden var. Adları VAR hakemi de, Samsunspor maçında adları YOK hakemi mi oluyor.

Gerçekten yazıklar olsun.

Bakın sevgili futbol severler. Bu maçta olanlar normal hakem hatası olarak geçiştirecek konular değildir.

Hafta içi Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in iki yıl önce Samsunspor'un şampiyonluğunun nasıl gittiği, Tuzlaspor ve Adanademirspor maçını örnek göstermesi. Futbolda kara para aklama, bahis olaylarıyla ilgili Halk TV'de program yaptı. Bir çok kulüp ve yöneticilerinin ismi geçiyor. Sadece gazeteci Murat Ağırel değil, cesaretli bazı avukatlar da konunun takipçisi olma konusunda devreye girdiklerini paylaştılar.

Hemen hafta sonu Samsunspor maçında ciddi hakem hataları tesadüf müdür. Benim bunu bilme şansım yok. Yapabileceğim tek şey Türk Savcılarını bu maç ile ilgili göreve davet etmek olacaktır.

Peki gelelim Samsunspor yönetimine,

Hepimizin de bildiği gibi Samsunspor yönetimi bir Etik Kurulu diye departman kurmuştu.

Bu Etik Kurulu sadece eleştiri yapan Samsunspor taraftarı, gazeteci ve köşe yazarları için mi kurulmuştur. Ben çok merak ediyorum.

Samsunspor'un hakları bu kadar yenilirken ey Samsunspor yönetimi kafayı kuma gömmenin bedeli çok ağır olur bilesiniz. İki yıl önceki giden  şampiyonluk hepimiz için tecrübe olmamış mıdır.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com