Akif Keleş

Darısı Pendik Maçına

Akif Keleş

Samsunspor hava şartları nedeniyle 11. dakikada ertelenen İstanbulspor maçına yedi eksik futbolcusundan yoksun olarak sahaya çıktı. Bunun temel nedeni birçok futbolcunun İstanbulspor maçından sonra transfer edilmesi nedeniyle kural olarak oynatılamaması ve üzerine hafta sonu oynanan maçta Fofana'nın sakatlanmasıydı.

Ancak hiç bir şekil de bahanelerin ardına sığınılmayacak, önem derecesi çok yüksek ve mutlak 3 puan gereken bir maçtı.

Bu maçta taraftara ise her zamankinden çok daha fazla iş düşüyordu.

Böyle bir maç atmosferin de, büyük Samsunspor taraftarı arasında ben de yerimi heyecanla aldım.

Kadroları gördüğümde ise,

Marcus Gisdol doğru taktik, ancak yanlış kadro tercihi ile sahaya çıktı. Soner Aydoğdu ve Ntcham ilk 11 de sahada olmalıydı diye düşünüyorum. Ancak Marcus Gisdol'ün hatasında ısrar etmemesi ve ikinci yarı gerekli değişiklikleri zamanında yapması maçın seyrini değiştirdi.

Bu değişiklik hamleleri hayati bu maçta Samsunsporumuza 3 puanı getirmiş oldu. 

Maçın adamı bence kesinlikle Soner Aydoğdu'dur. Bir serbest vuruştan golünü attırdı. Bir de penaltı yaptırdı. Tebrikler kardeşim.

Maçın çalışkan ismi ise Youssef Ait Bennaser'di. 6 numara pozisyonunda yapılması gereken her şeyi yaptı. Çok koştu. Mücadele etti. Karşı takım ataklarında çok önemli müdahalelerde bulundu. Hücuma çıktı. 3 puanı getiren golünü de atarak bu güzel futbolunu taçlandırmış oldu. Hem mücadelenden hem de maç sonu açıklamandan dolayı tebrikler kardeşim.

Oliver Ntcham ise geldiğinden bu güne en istekli futbolunu oynadı. Serbest vuruşa neden olan faulü kazanmasını bildi. Kanatlara indi, etkili ortalar yaptı vb.

Maçın kırılma anı ise maç 1-1 iken İstanbulspor şutunda çizgiden topu çıkaran Zeki Yavru'nun pozisyonuydu.

Maçın kahramanları ise takımı devre arasına 1-0 geride soyunma odasına giderken, futbolcuları tribüne çağırarak destek, hırs ve moral desteği veren büyük Samsunspor taraftarıdır. İkinci yarı çok iyi desteklediler. Bu desteğe futbolcularda karşılık vermiş oldular.

Bu krtik galibiyetten dolayı emeği geçen camianın tüm bileşenlerini gönülden tebrik ediyorum.

Bu birliktelik bizi hedeflere çok daha hızlı götürecektir. Aman ha bu birlikteliği bozacak açıklamalardan uzak duralım.

O zaman hep birlikte ne diyoruz.

Darısı Pendikspor maçına.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com