Akif Keleş

Yeni Umutlara Yelken Açtık

Akif Keleş

Hafta içi Samsunspor efsane başkanı İsmail Uyanık'ın taraftarı maça davet etmesi, birlik beraberlik açıklaması ve stadyumda taraftarla birlikte maçı izlemesi önemliydi.

Başkan Yüksel Yıldırım'ın ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlatarak "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır"  birlikte başaracağız açıklaması ayrıştırmadan uzak, birleştirici olması açısından yine önemliydi.

Bu birleştirici dilin devamlı olması, Sayın Yüksel Yıldırım'ın patron değil, milyonlarca taraftarı olan bu camianın mazi ve hassasiyetlerine uygun başkan hüviyetine bürünmesi başarı için önemli gördüğüm hususlardan biridir.

Bizlerde yeni bir başlangıç için her zaman olduğu gibi Hatayspor maçında da tribünde yerimizi aldık.

Maça gelecek olur isek,

Sezon başından itibaren elimizdeki kadroyla 4-2-3-1 taktiği ile puan ve puanlar alabiliriz diye birçok yazımda konuyu ısrarla ifade ettim.

Nihayet bu hafta tam manasıyla bu taktik ile maça başlanması, maçın sonucu konusunda umudumu arttırdı.

Ancak Teknik Direktör Marcus Gisdol doğru taktik, yanlış bir kadro tercihi ile sahaya çıksa da, ikinci yarı yaptığı değişiklikler yerindeydi.

İlk yarı Carlo Holse ve Marius Mouandilmadji yakaladığı pozisyonları gole çevirebilse, devre arasına 2-0 önde girilir ve daha rahat bir maç izlenebilirdi. Ancak son dakika gelen galibiyet kadar birleştirici olmazdı diye düşünüyorum.

Atılan gollere baktığımızda ise hepsinde ikinci yarı oyuna giren oyuncular sahne de vardı. Gaetan Laura penaltı yaptırdı. Ercan Kara penaltıyı gole çevirdi. Moryke Fofana asist yaptı, Kingsley Schindler gole çevirdi.

Teknik Direktör Marcus Gisdol'un ilk 11 tercihi konusunda bir öz eleştiri yapması gerekiyor.

Bu aşama da benim görüşlerim,

Bu takımın kesinlikle birinci forveti Ercan Kara olmalıdır.

Geaten Laura veya Fofana'ya sol kanatta görev verilmelidir.

Carlo Holce kenara değil ortaya yakın oynatılması daha isabetli olacaktır.

Sağ Bekte Mickael Tırpan tercihi gözden geçirilmelidir.

Sonuç olarak.

Bu hafta Samsunsporumuz önemli bir maçtan önemli bir üç puan alarak yeni bir başlangıç ve yeni umutlara yelken açmıştır. Bu umutların daha da yeşermesi için milli ara öncesi önümüzdeki İstanbulspor ve Pendikspor maçları çok önemlidir.

Yolumuz uzun ve meşakkatlidir. Başarı için enerjimiz, taraftarımız, camiamız ve mazimiz de buna uygundur.

Sağlıcakla Kalın.

 

akifkeles5555@gmail.com