Akif Keleş

BUGÜN CUMHURİYETİN 100. YILI, FUTBOL MORALİMİZİ BOZAMAZSIN

Akif Keleş

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tüm günü organizasyonlara katılarak geçirdim.

Sabah saat 10:00 da Samsun Cumhuriyet Meydanında yapılan törene ve denizde yapılan gösteriye katıldım.

Akşam üzeri benim de mezun olduğum Samsun Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bando takımının gösterisine eşlik ettim.

Bu arada uzun yıllar sonra Ticaret Lisesinden öğretmenimi görme ve sohbet etme fırsatı buldum. Lise yıllarıma geri gittim. Gözlerim doldu.

Sonrasında ise Derebahçe Mahallemizde yapılan fener alayına meşalem ile katılım sağladım.

Tüm gün Cumhuriyet kutlamaları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e vefa, saygı ve sevgilerimi haykırmaya çalıştım.

Bu katılımlar da çok defa gözlerim doldu, boğazlarım düğümlendi, bazen birilerine yani Cumhuriyet düşmanı cahil yobazlara çok öfkelendim, sabır dedim.

Son yıllarda ki tüm tahribatlara, tüm gayret ve bu ülkenin kincilerine rağmen dim dik ayaktasınya Türkiye Cumhuriyeti. İlelebet var ol Cumhuriyet.

Bu vesile ile,

En başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet, vefa, saygı ve sevgi ile anıyorum. Ruhları şad olsun.

Tüm gün Cumhuriyet'in 100. yılını duygu seli ile yaşarken, inşallah akşam Samsunspor güzel bir sonuç alır diye umut ediyorduk.

Ancak Boss (Patron) Sayın Yüksel Yıldırım'ın kurduğu takım bildiğiniz gibiydi. Ruhsuz, üç pası bir arada yapamayan, yine ve yine temaslı oyundak uzak, ceza sahası dışından şut çekmeyen, takım oyunu berbat, pres yapmayan kısacası rezil bir futbol saha da vardı.

Hiç kusura bakma Boss (Patron) sayın Yüksel Yıldırım, bu takımı ben kurdum demiştin. O zaman bu eserinle gurur duyabilirsin.

Şunu da ifade edeyim. Bugün Cumhuriyetin 100. yılı. Senin kurduğun takımın aldığı sonuç benim bugün moralimi bozamaz.

Samsunspor sevdamız mı. Atatürk'ü armasın da taşıyan tek kulüp Samsunspor. Bu nedenle sevdamız kişiyle, kişilerle, futbol ve futbolcularla, sonuçla, başarılı ve başarısızlıkla hiç bir alakası yok.

Sadakatımız armaya, sevdamız armaya. Son nefesimize kadar Samsunsporlu olmaktan gurur ve onur duyacağız.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com