Akif Keleş

CUMHURİYETİN 100.YILI

Akif Keleş

Sevgi Okurlar.

Mavi gözlü, sarı saçlı, dev adam Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını yaşıyoruz.

Çok sevinçli olmamız gereken bu ortamda, esasında biraz hüzün, biraz buruk, biraz kızgın ve biraz da mahçup haldeyiz.

Tam da 100 yıl önce olduğu gibi emperyalist güçlerin etrafımızı, hem kuzeyden, hem güneyden sardığı, sınırlarımıza yakın onlarca askeri üst kurulduğu, Akdeniz'e uçak gemilerinin konuşlandırıldığı, BOP haritalarının hava da uçuştuğu bu ortamda, millet olarak en çok biz Cumhuriyete sım sıkı sarılmalıyız.

Orta Doğunun cadı kazanına döndüğü, Gazze de yaşanılan insanlık dramı, vahşet, soykırım ve İsrail güçlerin masum sivilleri nasıl katlettiği bu ortamda, en çok biz akıllı, biz güçlü ve biz beraber olmalıyız.

Ancak hem iktidar mensupları, hemde muhalefet mensuplarının büyük bir kısmı oturdukları koltukların, Cumhuriyetin sayesinde olduğunu sanki unutmuşlar gibi,100. yıla yakışır ciddi hazırlık için de değiller veya millete bunu hissettiremediler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığından, bu hafta ki Cuma hutbesinde Mustafa Kemal'in adının 100. yılda telafuz edilmesi güzel bir vefa olmaz mıydı.

Kutuplaşma yerine, değerlerimize sahip çıkmaya, bir olmaya, bütün olmaya, omuz omuza olmaya en çok bugünlerde ihtiyacımız yok mu?


Bu vesile ile,

Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük mücadelesi, aydınlık yarınlara ulaşması, güçlü ekonomik yapı ve dünya da söz sahibi olmamız açısından çok daha fazla çalışmamız gerçeğini de unutmamalıyız.

İlim, Bilim, Fen, Teknoloji, Sanayi,Tıp, Tarım, Hayvancılık ve Adalet konularında gelişmek için Cumhuriyete çok daha sıkı sarılmalıyız. Zira ekonominiz güçlü değil ise gerçek bir bağımsızlıktan söz edemeyiz.

Evet Sevgi Okurlar,

Gazze'de yaşanılan insanlık dramının bir an önce son bulmasını arzu ediyorum. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun, bölge halkına da sabırlar ve mücadele gücü diliyorum. Allah'ım yar ve yardımcıları olsun.

Cumhuriyet'in 100. Yılı nedeniyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, vefa, saygı ve sevgiyle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Nice yüzyıllara Türkiye Cumhuriyeti. Nice yüzyıllara.

Sağlıcakla Kalın.