Mehmet Yılmaz

Tarihin En Kötü Samsunspor'u Kimin Eseri?

Mehmet Yılmaz

Maçtan önce maç öncesine gidelim?

Başkan Yüksel Yıldırım kaliteli birkaç yerli teknik adamla görüştü ancak onlarla anlaşamadı. Muhtemelen böyle bir başkanla çalışmak istemediler. Hani adı bile bilmemneydi Samsunspor'un, kimse gelmek istemiyordu ya! Ama eskidendi tabii?

Ardından Fuat Çapa'yı Futbol Direktörü olarak getirdi ve kulüp resmi bir açıklama yaparak yabancı bir teknik adamla anlaşacaklarını, Fuat Çapa'nın da onunla birlikte çalışacağını belirtti

Bugünkü maçta kulübede Fuat Çapa vardı ve berbat bir teknik direktörlük sergiledi. Aynı Fuat Çapa iki sezon önce zaten bizimle Birinci Lig'de çalışmıştı ve Yüksel Yıldırım tarafından "başarısız bulunarak" sezon bitmeden görevden alınmıştı.
Ancak nasıl bir mantıksa artık, başarısız bulduğu bir adamı, üstelik bir üst lige kurtarıcı olarak getirmesi tuhaf bir şey değil mi sizce de?

Nitekim bugünkü yenilginin de etkisiyle taraftarlar arasında Başkan Yüksel Yıldırım'a çok ciddi bir tepki var.

Milli maç arasında, şu an kim olduğu bilinmeyen yabancı bir teknik direktör getirilecek ancak her şeye maddiyat olarak bakan ve kendisinden önceki döneme ait ne kadar kişisel ve kurumsal değer varsa hakir görüp, devre dışı bırakan başkan ile camianın gönül bağı çok erken kopmuş durumda. Bu arada bir de tarihi bilgi vereyim; Samsunspor en kötü sezon başlangıcı rekorunu bu maçla birlikte kırmış oldu. Yani Yüksel Bey'in o çok küçümseyip kötülediği geçmiş otuz Süper lig sezonları arasında bundan kötüsü yok! Daha önce 1991-92 ve 1998-99 sezonlarında ilk 7 haftayı 2 puanla kapatmıştık. 1991-92 sezonunda 18 puanla küme düşmüş, 1998-99 sezonunda ise 41 puanla 10. sırada yer almıştık.

Özetini dahi seyretmek istemediğimiz o maça dönersek?

Altı numarada Tırpan çok iyi işaretler verdi bence. Onun dışında kayda değer bir şey yoktu. Kötü bir teknik direktör olan Fuat Çapa maça 1 puan için çıkmıştı. Öyle ki henüz 10. Dakikada rakibin 10 kişi kalması da hiçbir şeyi değiştirmedi. Hedef yine 1 puandı. Çapa, zorunlu defansif iki değişiklik dışında oyuncu değişikliği bile yapmadı. İnanılır gibi değildi. Bu insanlar futbolla profesyonel olarak uğraşıp, bu işten para kazanıyorlar! Rize'nin kontradan atmayı umduğu ama art arda kişisel hatalar sonucu akan oyunda bulduğu golden sonra Çapa hazretlerinin aklına üç değişiklik birden geldi.

Son düdük çaldığında hayat biz Samsunsporlular için yine içinden çıkılmaz ve çekilmez bir eziyete döndü. Bu eziyeti ne otobüsünüz ne de paranız dindirebilir!

Son olarak; Fuat Çapa futbol aklı değil, futbol akılsızı olabilir. Başkanına layık bir futbol aklı. Bu arada oyuncu değişikliklerini siz mi yapacaksınız Etik Kurulu?