Akif Keleş

BU PUSLU HAVA DAĞILIR MI?

Akif Keleş


Arkadaşlar bu akşam ki maçla ilgili neler yazılabilir. Öncelikle çok üzüntülü olduğumu ifade etmek istiyorum.

Takım ile ilgili birşeyler yazmaya çalışacağım. Ancak saha da takım futbolu denen hiçbir şey göremedim. Ben sahada birbirinden bağımsız, sanki ilk defa hayatlarında bir arada futbol oynayan, isteksiz, ikili mücadeleden kaçan, yardımlaşma nedir bilmeyen bir insanlar topluluğu gördüm. O kadar.

Kimse kusura bakmasın bu futbolla Samsunspor taraftarını kimse kandıramaz. Taraftarın tepkisi son derece haklı. Kimse de bu akşam dan dolayı taraftara bir şey söylemesin.

Taktik falan diyeceğim. Kaç haftadır aynı yerden, birbirinin kopyası goller yeniyor. Sormaz mıyız insana kaç haftadır antremanda ne çalışıyorsunuz diye.

Transferler diyeceğim. Taraftarların neredeyse tamamı, hep bir ağızdan, yaz boyunca, şunu anlatmaya çalıştı. Nisan ayında şampiyon olmuş bir kulüp, neden bu kadar gecikmeli transfer politikası izliyor. Neden.

Arkadaşlar birinci kampta kaç tane yeni transfer vardı. Peki ikinci kampta kaç tane yeni transfer vardı. Lige uzun yıllar sonra geri gelmiş . Elinde süper lig kadrosu olmayan bir kulüp, lige iyi başlangıç yapabilmesi için en azından iskelet kadro transferlerinin, kampa yetişmesi ne kadar önemliydi değil mi?

Neyse sabırla transferleri bekledik. Koskoca Almanya Bundesliga liginden Kingsley Schindler'i sağ bek veya orta saha sağ için nasıl uygun görüp getirdiniz.

Kadro mühendisliği mi? Başarılı olmak için, kendini ispat etmiş gerçek kadro mühendisleri ile çalışmak lazım bence.

Peki! Bu kadar moralsiz bir ortamda.

Takım düzelir mi? Elbette düzelir.

Bu puslu hava dağılır mı? Elbette dağılır.

Hani şarkıda olduğu gibi "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar Güneşli Günler, Motorları Maviliklere Süreceğiz"

Olur mu?

Neden olmasın. Elbette Olur.

Bu aşamada neler yapmalıyız.

Öncelikle,

Bize çare olacak teknik direktör. Bence Rıza Çalımbay. Başka hiç bir arayışa, maceraya ve vakit kaybetmeye gerek yok.

Ligi bilmeyen bir yabancı hoca ile anlaşmak mı? Valla tek kelimeyle intihar olur. Aman ha!

Ancak herşeyden önce, sorumluluk makamlarının çok güçlü bir öz eleştiri yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Daha fazla vakit kaybetmeden.

Bir Çin Atasözü derki;

"Alim birşey bildiğini zanneden değil, birşey bilmediğinin farkında olandır"

Bu ortamda Samsunspor sevdamız mı. Arkadaş biz çok daha kötü günler gördük. Sevdamız da başarıya endeksli değil bilesin.
Başka diye soranlara inat sadece Samsunspor.

Sağlıcakla Kalın.
akifkeles5555@gmail.com.