Akif Keleş

BU IŞIĞI GÖRDÜM.

Akif Keleş


Süper Ligin beşinci haftasında Samsunspor Galatasaray ile karşılaştı.

Samsunspor orta saha ve ön tarafa transferleri çok geç yapmıştı. Bu geç transferler ne birinci kamp, ne ikinci kamp, ne de lig öncesi kendi tesislerinde çalışma fırsatı bulabilmişti.

Ayrıca tüm Samsunspor taraftarının hem fikir olduğu, sadece hem fikir olmakla kalmayıp, bas bas bağırdığı, iyi bir altı numara ve kanat transferleri lazım serzenişlerine başkan sessiz kalmadı, sesli kendisi de ifade etti. Ancak iyi bir icraat olmadı.

Bu nedenlerle;

Geç transfer politikası nedeniyle bir çok yeni futbolcunun ilk defa bir arada oynayacağı, takım vurgusu tam oturmamış bir Samsunspor sahaya çıkacağını tahmin ediyorduk.


Bir de bunun üzerine Hüseyin Eroğlu'nun gerçek bir ön libero olmayan Soner Aydoğdu, ligin başından bu yana hatalı goller yiyen Okan Koçuk tercihi, ilk yarının 3-0 gibi bir sonuçla bitmesinin tabiri caiz ise pimini çekmiş oldu.

Esasen,

İlk yarı direkten dönen top, ilk defa oynayan yeni futbolcuların olumlu performansları ve yapılacak değişikliklerle, ikinci yarı çok daha farklı bir Samsunspor izleyeceğiz duygusu bende hakim oldu.


Neyse ki,

İkinci yarı başında hatasının farkında olan Hüseyin Eroğlu, gerçek ön libero olmayan Soner Aydoğdu yerine, süper lig için yetersiz, ancak gerçek bir ön libero Osman Çelik ile başlaması isabetli bir değişiklik oldu

Bu aşamada,

Samsunspor ikinci yarının ilk 15 dakikasında, yeni transferler Dimata ve Holse'nin golleriyle maçı 3-2'ye getirmesini bildi.


Akabine 65. dakikada Emre Kılınç'ın sağ taraftan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirebilse maç bam başka bir havaya bürünmüş olacaktı.


İstanbul'da, bu tip takımlara karşı iki gol, direkten dönen topun ve bir çok pozisyon buluyorsan puan ve puanlarla dönmesini bileceksin.

Neyse,

Ben bir önceki yazımda, son yapılan yeni transferlerin başarılı bulduğumu ifade etmiştim.

Bu aşamada,

Yeni transferlerden Dimata ve Holce ilk defa oynamasına rağmen golle başlamaları, Flavien Tait'in asist yapması. Bence maçın olumlu yanlarıydı.

Problemler ve Öneriler;


Kale de ciddi bir sorun var. Revizyon şart. Bence Jakup Szumski kaleye geçmeli.


Orta saha defansın önü yol geçen hanı. Takım ilk dört maçta 9 gol yemiş. Defansın önünde ön libero olarak Soner Aydoğdu olmaz. Yeni transfer Mickael Tırpan buraya çare olur mu? Bilemem. En azından Osman Çelik var. Her iki si de Soner Aydoğdu'dan daha kötü olmazlar.

Hüseyin Hocam sağ bek de Kingsley Schindler'de ne buluyorsun da sürekli ilk 11'de oynatıyorsun çok merak ediyorum. Bence Nanu oraya dinamizm getirebilir.

Sol bekte de Marc Bola da lig başından beri çok etkisiz kalıyor. Sanki bu mevkii de revizyonu hak ediyor.

Marco Fofana o kadar yersiz ve gereksiz çalım yapmaya çalışıyor ki artık kabak tadı verdi. Her kaptırdığı top tehlike yaratıyor. Arka tarafa da destek vermiyor. Topu daha verimli kullanması konusunda uyarılması gerekiyor.

Sağ kanatta Emre Kılınç etkisiz kalıyor. Bence sağ kanatta Dimata seçeneği masaya gelebilir. Çok güçlü, hızlı ve kontra ataklar da çok etkili olur diye düşünüyorum .Santrafor da ise Ercan Kara ile iyi bir ikili olabilirler diye düşünüyorum.

Bu aşamada,

Geç transferler nedeniyle takım ruhu oluşması zaman alacak. Yeni transferlerin olumlu performansları, ikinci yarıda ki olumlu futbol, Hüseyin Eroğlu Hoca'nın bazı futbolcular da artık ısrar etmeyeceğini düşünerek, doğru revizyon ve dokunuşlarla ve ilk hafta fikstürünün zor olduğu göz önüne alındığında ben gelecek adına olumluyum.

Bu ışığı takımda gördüm.

Samsunspor taraftarına gelecek olur isek, hem Samsun'dan, hem çevre illerden, hem de İstanbul Samsunsporlular Derneğinin çalışmaları ile kendilerine ayrılan yerin büyük bir çoğunluğunu doldurdular. Takımlarına müthiş destek verdiler. Çok güzel tribün yaptılar. Maç sonu futbolcuların tribüne davet edilmesi ve moral verilmesi güzeldi. 55. dakika da çok güzel ışık show yaptılar.

Bir Samsunlu ve Samsunsporlu olarak gurur duydum.

Tribün nasıl yapılmalı güzel bir ders verdikleri için Büyük Samsunspor taraftarını ayakta alkışlıyorum.

Sağlıcakla kalın.