Akif Keleş

Yerel Basın. Transferler. Yeni Stadyum Gündemi.

Akif Keleş

Özellikle Fenerbahçe maçından sonra ulusal basın da Samsunspor bu lig de çok can yakar. Biraz zamana ihtiyacı var gibi olumlu görüşler hakim iken, yerel basın mensupları bizler ise Samsunspor'un zamandan daha çok, acil en az 5-6 kaliteli transfere ihtiyacımız olduğu, bu transferlerde de hata yapılmamasının önemi vurgulandı.

Zaman zaman sertlik dozajı artan bu eleştrilerin tamamı hiç şüphe yok ki, Samsunspor menfaatleri doğrultusunda, doğru ve zamanında uyarmak içindi.

Bu aşamada,

Ulusal basın ile yerel basın mensuplarını mukayese ettiğimizde, kesinlikle yerel basının Samsunspor konusuna çok daha hakim olduğunu ifade edebilirim.

Bu süreçte,

Başkan Yüksel Yıldırım, bir çok transfer yapmamıza rağmen, ligin ilk haftalarında gördük ki kadromuz Süper Lig için yeterli değil, öz eleştirisini yapması. En az 6 transfer daha yapmaya karar verdik açıklamaları, transfer dönemi kapanmadan problemin tespiti konusunda çok önemliydi.

Tabiki tespit çok ônemli. Ancak icraatlar nasıl olacaktı.

Tüm Samsunsporlular olarak milli maç arasında heyecanla transferlere odaklandık diyebilirim.

Bu aşama da yeni transferler geldi.

Transferleri bir inceleyelim.

On numara Carlo Holse, Norveç'in Rosenborg takımından, 24 yaşında Danimarkalı bir futbolcu. Önemli bir bonservis bedeli ödenerek, 4 yıllık sözleşme yapıldı. Bence genç olarak Süperligin en iyi transferlerin den biri diye düşünüyorum.

Merkez orta saha Flavin Tait, Fransa'nın Rennes takımından, 30 yaşında Fransız futbolcu. 2019 yılında 9 milyon Euro karşılığında Rennes'e transfer olmuş. Şuan ki değeri 6 milyon euro. Tam bir görev adamı. Bonservis bedeli ödenmeden, 3 yıllık sözleşme yapıldı. Bence başarılı bir transfer.

Santrafor Ercan Kara, ABD Orlondo takımından, Avusturya milli takım futbolcusu, aslen Samsunlu, skor üreten, kariyerinde 3 gol krallığı olan, Türk statüsünde oynatabileceğimiz, 27 yaşında, babası Samsunsporlu gurbetçi bir futbolcu. Bence yerli statüsünde çok başarılı bir transfer.

Santrafor Landry Dimata, İspanya Espanyol takımından bonservis bedeli ile 3 yıllık sözleşme yapılan, 26 yaşında Belçikalı futbolcu. 2017 yılında Wolsburg"a 11.5 milyon Euro bedelle transfer olmuş. Kariyerinde Wolsburg, Espanyol, Anderlecht gibi takımlarda oynamış bir futbolcu. Kariyerinde bir düşüş gözükse de yaşı itibariyle patlama yapabilecek potansiyeli yüksek bir futbolcu.

Çok büyük ihtimalle sol beke Beşiktaş dan Umut Meraş transferi geliyor. Bence sol bek için doğru adım olur.

Bu transferlerin yanında şu an da en acil yer 6 numaraya iyi bir transfer ve bir kanat futbolcusu alınmalı. Bir aksilik olmaz ise bu noktalara da transfer gelecek diye düşünüyorum.

Bu transferlerle birlikte, Milli takım arasını en iyi değerlendiren kulüp kesinlikle Samsunspor'dur.

Şuan ki takım değeri 36 milyon Euro civarındadır. Süper Lig'in en değerli 7. kulübüdür. Gelecek yeni transferlerle bu rakam 40 milyon Euro üzerine çıkacağını tahmin ediyorum.


Başta başkan olmak üzere emeği geçen herkesin eline, koluna, emeğine sağlık.

Şunu da ifade edeyim, yeni transferlerle takımın bir iki haftaya daha ihtiyacı olabilir. Sabırlı olmalıyız.

Top artık sende Hüseyin Eroğlu Hoca. Bence şu 3'lü defans konusunda artık ısrar etmeyelim.


Bu arada,

Başkan Yüksel Yıldırım mülkiyeti Spor Bakanlığına ait mevcut stadyumda, taraftarın yaşadığı sorunları dikkat çekerek,


Şehir bana bir yer göstersin, geliri bana ait olan, 24 saat canlı olacak yeni bir stadyum yapayım konusunu gündeme taşıdı.

Başkana %100 net bir şekilde katılıyorum ve destekliyorum.

Tekkeköy gibi havası kötü, fabrikalar içinde, şehire uzak bir yere stadyum yapılmaması konusunda taraftar zamanında bir direnç gösterse de, eleştirilere, önerilere uzak, kibirli bir bakış açısını maalesef durdurmayı başaramadık ve oraya stadyum yapıldı. Şimdi dönemin ilgili Samsunlu Spor Bakanı mutlumudur acaba.

Neyse siyasete girmeyelim.

Yeni Stadyum yeri konusunda en ideal yer. Gülsan Sanayi sitesi ve Millet bahçesidir.

Nedenleri,

Gülsan Sanayi yeni yerine taşınacak. Alan boşalacak.
Tramvaya yakın, çevre yoluna yakın. Ulaşım açısından en iyi nokta.
24 saat canlı olacak bir yer.
Eski Stadyum bölgesi.

Yer konusun da hiç kafa karıştırmadan taraftar dernekleri, tüm Samsunspor taraftarı, Başkan yönetim, STK"lar, yerel basın olarak bu konuda hem fikir olup, yerel seçim öncesi çok güçlü bir algı oluşturmalıyız.

Bu şehrin en büyük markası Samsunspor'a stadyum için bu yer kesinlikle tahsis edilmelidir.

Sağlıcakla Kalın.
akifkeles5555@gmail.com