Akif Keleş

SORU İŞARETLERİ????

Akif Keleş

Transfer tahtası kapalı olması nedeniyle, geçen seneden bu zamana kadar hiç bir transfer yapamayan, bunun yanında Bernard Mensah, Emrah Başsan, Cenk Gönen, Mario Gavroniç, İlhan Parlak gibi önemli futbolcularını kaybetmiş bir takım Kayserispor ile karşılaştık.

Samsunspor ise dört ay önce şampiyon olarak süper lige geri dönmüş.. Üstelik 10 yeni transfer yapmış ve 6 tane daha takviye yapmayı düşünen bir kulüp olarak maça çıktı.

Sonuç ortada.

Ne dedik!

Süper Lig dinamikleri çok farklı. Süperlig de geçen sezon bulunan takımlar transfer yapamasa da, geç kalsa da, ağırdan alsalar da ellerinde ki kadro Süper Lig kadrosudur. Bu nedenle transferler de ağır kalmak ne kadar doğrudur.

Ne dedik.

Yönetim, teknik ekip, scout ekibi vb. neredeyse herkesin ilk yeni Süper Lig tecrübesi bir dezevantaj.

Bu ortamda,

Transferler için iyi bir Sportif Direktör, scout ekibi ile yola başlanması isabetli olmaz mıydı. Olsa idi bu kadar hatalı transferler yapılır mıydı. Ve hala ligin 3. haftası bitmiş. Altı tane daha transfere ihtiyaç var denilir miydi.

Yeni yapılması düşünülen altı transfer için neyi hala bekliyoruz. Malum takımların, takımda düşünmediği futbolcularımı. Peki başka takımların kadrosunda düşünmediği futbolcularla başarı nasıl gelecek. Ne zaman ne kadar süre de uyum sağlayacaklar.


Sayın Yüksel Yıldırım, hem Süper Lig, hem dünya liglerini iyi bilen profesyonel bir ekip kurmanız lazım. Siz ise oturup başkan ve patronluğunuzu yapmalısınız. Profesyonel ekip kurmadığınız müddetçe çok daha fazla hata yaparsanız.

Bu arada,

Teknik ekip ise elinde ki kadro ile hücuma çıkarken 3-1-4-2, geri de ise 5-4-1 düzeni, taktiği ile maçlara çıkıyor. Yani hücum da 3 lü defans, karşı takım atağında ise 5'li defans takdiği uyguluyor.

Hüseyin Hocam, Süper Lig de bu defans hattı. Bu defans hattı önün de, tek ön libero olarak kullandığın Taylan Antalyalı ve orta saha sağ Kingsley Schindler, orta saha sol Marco Bola, orta saha orta Oliver Mtcham ve onların önündeki Laura, Marius ile bu takdik olmaz. Süper Lig de ki takımların hücum hattı daha iyi, 3'lü defans Süper Lig de, bu futbolcu bütünü ile yemez.

Elinizdeki kadro ile Süper Lig de puan toplamak istiyorsanız. Bence en iyi yapılabilecek takdik 4-2-3-1 dizilişidir.

Transferler,

Douglas Tangue'nin gitmesinin ardından iki tane iyi forvet. Oyun kurucu 10 numara, ön libero, sağ bek, sağ açık, stoper bölgelerine iyi transferler gerekli. Sizlerde zaten farkındasınız. Bakalım hangi futbolcular gelecek.

Bu aşamada.

İyi transferler yapılabilecek mi? Soru işareti?

Profesyonel bir ekip kurulur mu? Soru işareti?

Teknik ekip 3'lü defans da ısrar edecek mi? Soru İşaret?

Hüseyin Hoca ile Süper Lig nasıl olur? Soru işareti?

Bu ortam da ilk 10 hedefi olur mu? Soru işareti?

Daha başka soru işareti demeye dilim varmıyor.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com