Akif Keleş

BİR FUTBOL EKOSİSTEMİ

Akif Keleş

Dün akşam Süper Lig fikstürü çekildi.

Tesadüfe bakın, 2012 yılında Sivasspor maçıyla süperlige veda eden Samsunspor, bir Sivasspor maçıyla süperlige geri dönüyor. Enteresan!

Ligin ikinci haftasında. Samsunspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Büyük Samsunspor taraftarı, sahasındaki bu ilk maçta, inanıyorum ki müthiş bir kareografi gösterisi ile haftaya damga vuracaktır.

Samsunspor ilk 6 hafta da 4 deplasman, 2 kendi sahasında ve Fenerbahçe, Galatasaray maçlarıyla, ilk haftalar için zorlu bir fikstür çekti diyebiliriz.

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nu zorlu ilk haftalar bekliyor.

Ben bu haftalardan başarıyla çıkacağımızı düşünüyorum.

Samsunspor transferler de yerli bir kaleci, yabancı olarak iki stoper, bir sağ bek, bir sol bek, bir forvet transferleri yaptı.

Taraftarların da heyecanla beklediği bir çilek transfer henüz yapılmış değil. Ancak görüşmeler devam ediyor. Her an bir çilek transfer açıklaması gelebilir.

Samsunspor özellikle ön tarafa hata yapmadan iyi transferler yapmak düşüncesinde. Bu nedenle aceleci davranmıyor. Ne kadar doğru hep birlikte zamanla göreceğiz.

Bu amaçla ön tarafa iyi bir santrafor, sağ kanat, sol kanat, 6 - 8 ve 10 numara pozisyonlarına transferler olacak.

Bu arada,

Başkan Yüksel Yıldırım, Türkiye'de daha önce hayata geçmeyen bir futbol modeli oluşturmak istiyor.

Bu amaçla merkezinde Samsunspor'un olduğu bir futbol ekosistemi kurmaya çalışıyor.

Bu futbol ekosistemin de Samsunspor'un etrafında uydu kulüpler olacak.

Bu amaçla,

İlk olarak Fransa 2. Ligi'nden Dunkergue kulübünün %85 hissesini satın aldı. Sportif Direktör olarak da Demba Ba görevlendirildi.

Akabine ise Portekiz, Balkanlar, Kolombiya'da kulüpler satın almak, Afrika'da ise kazan kazan modeli hedefleniyor.

Türkiye de örneği olmayan, merkezinde Samsunspor'un olduğu, dünyanın bir çok ülkesinde uydu kulüpler, oralar dan Samsunspor'a gelecek futbolcular. Samsun dan oraya yetişmeye gidecek futbolcular vb.

Sadece biz Samsunspor'luları değil, Türk futbolunu heyecanlandıran çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla Fransa"da ilk kulüp zaten satın alındı. Yakın süreler de devamının geleceğini düşünüyorum.

Başkanın yapmaya çalıştığı bu futbol ekosistemi başarılı olduğun da, Samsunspor'un önümüzdeki yıllarda nasıl bir kimliğe bürünecek yakinen tahmin ediyorum.

Sadece Samsunspor değil, Türk futbolunun gelişimine de çok önemli katkıları olacaktır diye düşünüyorum.

Ancak şuan bazı şeyleri konuşmak için çok erken.

Çok konuşulacak zamanlar gelecek.

Şimdilik sabırla ağlarımızı örmeye devam edelim.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com