Akif Keleş

Vefa ve Süperlig

Akif Keleş

Samsunspor TFF 1. ligde bugün son maçına çıktı. Haftalar öncesinden şampiyonluğu garantileyen bir takımın maçıydı.

Süperlig hazırlığı iyiden iyiye başlamış. Hangi futbolcular kalacak, hangi futbolcular gidecek. Tüm futbolcularımız süperlig de oynamak da istiyorlar. Kafaların karışık. tatile çıkma havası da var.

Böyle bir atmosferde futbolcuları son maça motive etmek çok zordur. Öyle de oldu. Bodrumspor'a 1-0 kaybettik. Bodrumspor'a play-off maçlarında başarılar diliyorum.

Samsunspor da hafta içinde vefa anlamında çok önemli çalışmalar yapıldı. Samsunspor'a gönül vermiş vefat eden eski başkan, yönetici, futbolcu ve taraftarların mezarlarına şampiyonluk kupası ile ziyaretler yapıldı. Duygu dolu anlar yaşandı. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin.

Kulüplerin kültürleri ve bu kültürlerin diğer kuşaklara aktarılması elde edilen başarılardan çok daha önemlidir.

Vefa anlamında Samsunspor Türkiye'ye çok güzel bir örnek teşkil etmiştir. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum.

Bir diğer gelişme ise yeni sezon forma tanıtımında eski futbolcu seçimine tepkilerin olmasıydı. Bu tepkilere bende katılıyorum ve nedenini paylaşmak istiyorum.

Bu eleştiriler 2001 yılında olaylı bir transfer süreci geçiren eski futbolcularımız İlhan Mansız ve Tümer Metin tercihineydi.. Bu iki futbolcumuz tabiri caiz ise hülle yoluyla Beşiktaş'a transfer olmaya çalışmış, dönemin devlet adamlarının araya girmesi ve dönemin başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın beceriksizliği ile değerlerinin çok çok altında bir bedele transfer olması ile sonuçlanmıştı. Elinde ki en değerli iki futbolcusunu düşük bedel ile satılmasının ardından uzun yıllar borçlarla uğraşan bir kulüp haline gelmişti. Bu süreç bu iki futbolcunun transfer beceriksizliği ile başlamıştı. Bu nedenle camiada pek sevilmeyen bu futbolcuların yerine, Serkan Aykut, Celil Sağır ve Vural Korkmaz gibi eski vefalı futbolcular olmaz mıydı.

Ayrıca yeni sezon formasını çok beğendim. Hayırlı olmasını temenni ederim.

Bu arada Samsun yerel basını da süperlige çıkmış oldu. Samsunspor kalemleri olarak artık süper lig yazacağız. İnşallah çok daha büyük başarıları yazmak nasip olur.

Sağlıcakla Kalın.

akifkeles5555@gmail.com