Mehmet Yılmaz

Yönetim İstifa!

Mehmet Yılmaz

Evet, kabul ediyorum? Başlığı özellikle böyle seçtim. "Yönetim istifa!" Samsunspor tribünlerinde en son bile atılacak bir slogan değil artık. Ama biz kalem işçilerinin yazdıklarını okutabilmesi için, nasıl diyelim, biraz sansasyon, biraz aksiyon olması lazım geliyor.

Öyle ya, sezonu nisanın başında şampiyon olarak tamamlamış, sonrasında da devire devire giden bir takımın taraftarı olarak, küme düşmüş Denizli'yi yendiğimiz maçın köşe yazısını okumak da okutmak da zor bir durum. O yüzden böyle "alakaya maydanoz" bir başlık seçtim.

Yalnız, bir şey daha söyleyeyim mi? Ne güzel bir duyguymuş bu böyle? İşini erkenden bitirmişsin, şampiyon olmuşsun; dert yok, tasa yok. Tek derdimiz küme düşmüş Denizli'ye niye 5 değil de 2 attık olmuş?
Çıkmak ve düşmemek isteyenler arasında stres yüklü bir mücadele olanca hızıyla devam ediyor ve biz futbolsever kimliğimizle, şayet arzu edersek, keyfimiz öyle buyurursa arada bir göz atıyoruz. Sezon başında şampiyonluk hayalleri kurduk, kabul ancak bu kadar güzel bir senaryoyu hayal etmiş de değildik!

Farkındayım? Daha hala maçla ilgili dişe dokunur bir şeyler yazmış değilim. Öyle ama hakkında yazılacak pek bir şey de yoktu doğrusu.

Bundan beş yıl önce çok üzüldüğümüz ve benim de tribünlerde olduğum o 2-2 biten Denizli maçının ardından yaklaşık beş yıl geçti ve her şey tersine döndü. Biz Süper Lig'e dönerken, Denizlispor, tıpkı beş yıl önce bizim yaşadığımız şeyi yaşayacak ve tarihinde ilk defa 2. Lig'i görecek.

Dünkü maçın ilk bir saati Douglas Tanque'yi gol kralı yapabilir miyiz bilinçaltıual geçti. Pek bir top oynamadık. Rakip zaten genç ve acemi bir kadroydu. Yine de kazanmak lazımdı. Değişikliklerin ardından birazcık gayret edince goller de geldi. Bu maç biraz da Hüseyin Hoca'ya önümüzdeki sezonun kadro yapılanması için yardımcı olmuştur; o kadar?

Şimdi önümüzde iki hükmen galibiyetin dışında, faal olarak oynayacağımız Bodrumspor maçımız kaldı. O maçı da kazandığımızda ne yapacağız biliyor musunuz?

81 puan toplayarak bu ligin tarihinde en çok puan toplayan takım da olacağız.

Çok yakışır bize? Çok?