Akif Keleş

Eze Eze Şampiyon

Akif Keleş

Samsunspor bugün Keçiörengücü'nü 4-1 gibi net bir skorla yenerek, matematiksel olarak da şampiyon olmayı garantiledi. Futbolcu kardeşlerimiz lig boyunca muhteşem performans sergiledi. Hemen hemen her istatistik de ligin en iyi takımı konumuna geldi.  Bu zamana kadar oynanan 32 maçta, 62 gol ile ligin en çok gol atana takımı, 24 golle ligin en az gol yiyen takımı, 20 galibiyet ile ligin en fazla galip gelen takımı, en fazla koşan takımı, açık ara puan farkıyla lider, ikili averaj da en iyi takım vb. Sonuçta gelen tertemiz şampiyonluk.

Samsunspor şampiyonluk yolunda rakipleri  Eyüpspor"u kendi sahasında 4-1, Rizespor'u 2-0, Pendikspor 4-2, Boluspor'u deplasmanda 5-1, Bandırmaspor'u 5-0 ve bu akşam Keçiörengücü'nü 4-1 gibi bir sonuçla yenme başarısı gösterdi. Rakiplerini adeta eze eze yenerek şampiyon oldu.

Taraftar ise bugün efsane olacaklarının sinyalini bilet satışlarında belli etmişlerdi. 34 bine yakın bilet, maça 7 gün kala satışa sunuldu ve sadece 5-10 dakikada tükendi. 10 binlerce taraftar ise bilet alamayarak büyük üzüntü yaşadı. Samsunspor 19 Mayıs Stadyumu bu akşamki maçta  100 bin kapasiteli olsa kesinlikle en fazla 1 saat önce içinde biletler  tükenir ve Türkiye de bu akşam taraftar rekoru kırılırdı demek kesinlikle abartılı olmaz. Büyüksün Samsunspor taraftarı.

Taraftar Stadyumun her tarafında organizasyona imza attı. Maratonda bayraklı koreografi, kuzey kalede büyük bayraklar, güney kale de tek renk atkı şov görülmeye değerdi. Bir gösteri daha vardı ki Türkiye'de ilk defa denendi. Batı tribünde küp kağıtları dikine atarak Şampiyon yazısı koreografisi yapıldı. Samsunspor taraftarı zaten koreografi de hep öncülük etmiştir.

Türkiye profesyonel liglerini ve tüm maçları yakından takip eden bir kişi olarak net bir şekil de ifade edebilirim ki, Süperlig de  üç büyük takım taraftarı da dahil olmak üzere, Samsunspor taraftarı bu akşam tüm liglerin en en iyi taraftar performansına imza atmıştır.

Maçtan sonra Samunsporlu futbolcular şehir turu atarken, büyük Samsunspor taraftar ise meşhur Çiftlik Caddesinde ve Cumhuriyet meydanında doya doya  eğlenerek adeta şehri yaktılar.

Cumhuriyet meydanında başkan Yüksel Yıldırım konuşmasında bu daha başlangıç tüm Avrupa'ya Samsunspor'un adını ezberleteceğiz sözleri büyük alkış aldı. Samsunspor yapılan yatırımlarla çok güçlü bir akademiye sahip, bunun yanında güçlü ekonomik yapısı var. Samsunspor yeni sezonda Süperligin borçsuz tek kulübü olacak. Süperlig de milyarlarca borcu olan ve alt yapıları çok kötü kulüpler göz önünde bulundurulduğunda çok daha büyük başarılar neden olmasın diyebiliriz.

Ne mutlu şampiyonluk kupası Samsun'umuza geliyor. Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında en çok şampiyonluk Atatürk'lü armalı Samsunspor'umuza yakışacak.

Doya Doya eğlen Büyük Samsunspor taraftarı, takımın eze eze şampiyon oldu.

Sağlıcakla kalın.

akifkeles5555@gmail.com