Mehmet Yılmaz

On Bir Yılı Bir Güne Sığdırmak

Mehmet Yılmaz

Bu köşe yazısında sadece bir maçı ya da doksan dakikayı değil, belki bir günün tamamını hatta son on bir yılın tamamını yazmak ya da o zaman dilimine ait birtakım duygulardan bahsetmek mümkün...

Evet, Samsunsporumuz birkaç hafta önce Süper Lig'e çıkmayı garantilemiş idi ki, bu maçta ise Süper Lig'e 1. sırada çıkmayı kesinleştirmiş oldu. Keçiörengücü maçı tribünlerin tamamen dolu olduğu bir müsabaka olarak dikkatleri çekti. Ama bunun yanı sıra bir şampiyonluk turu maçı olduğu için çok başarılı görsel şölenlere, koreografilere ve maç boyunca muazzam bir desteğe de sahne olduğunu söylemek gerekir.

Ben de stattaydım ve tribünlere baktıkça duygulanan insanlardan biriydim. Öyle ki, bugün Samsunspor tribünleri kırmızı ve beyaz renklerin baskınlığıyla adeta bir gelincik tarlasını andırıyordu. Çok güzeldi; sevdalısı olduğumuz renkleri, Atatürk'lü armamızı, Samsunspor taraftarının her kesimi tarafından temsil edilen o büyük toplulukta görmek, bunu hissetmek ve dahası on bir yıldır hasret kaldığımız yuvamıza, Süper Lig'e coşkulu ve mutlu bir dönüş yaşamak gerçekten ayrıca keyifli idi.

Bugünkü maçta saha içinden bahsetmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama Samsunspor şampiyon olarak oynadığı maçta skoru da şampiyon gibi belirledi. 4-1 biten maç daha farklı bir galibiyetimize de sahne olabilirdi. Ancak rakip takımın 34 bin Samsunsporlunun oluşturacağı ortamda bize karşı maçı kazanma ihtimali bence hiç yoktu. Nitekim oynanan futbol da bunu doğrular nitelikteydi.

Maçla ilgili söylenebilecek o kadar çok şey var ki... Ancak ben sadece çok mutlu ve gururlu olduğumu, üstelik bu hislerde asla yalnız olmadığımı söyleyerek maç faslını kapatayım.

Maçtan sonra Samsunsporlular ve hatta Samsun halkı takımın şampiyonluk turu kapsamında sahne aldı. Özellikle Çiftlik'e giriş ve ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikler çok güzeldi. On binlerce Samsunspor taraftarı bu defa stadyumda değil, Cumhuriyet Meydanı'ndaki yerini almıştı. Klasik bir tabirle ama bu kez çok doğru bir ifade olarak yazayım, Samsun şehri tarihi bir gün yaşadı. Bugün Samsunspor sadece yeniden Süper Lig'e çıkmakla kalmadı. Bazı eski hesapları kapadı ve pek çok yeni Samsunsporlu da kazandı.

Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevinçlerimizin yanına bir de "Samsunspor Bayramı" eklenmiş oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.