Mustafa BİLİK

Memleket Partisi Samsun'da duvara tosladı

Mustafa BİLİK

Muharrem İnce'nin sosyal medyada yakaladığı popülerlik şu son birkaç güne kadar seçim değerlendirmelerim içerisine Memleket Partisi'ni de dahil etmeme sebep oluyordu.

Ancak Türkiye'de seçim, seçmen eline mührü alıncaya kadar hiçbir kesinliğin olmadığı bir konu. Bunu bir kere daha Memleket Partisi örneğinde yaşıyoruz.

Son birkaç gün İnce rüzgarının tersine döndüğünü görüyoruz. Öncelikle şunu baştan söyleyeyim bu gelişmeler ışığında Samsun özelinde Memleket Partisi'nin bir varlık gösteremeyeceği de bence netleşti.

Bunun tek sebebi olmasa da önemli bir sebebi Samsun kamuoyunda 1. Sıra Milletvekili Adayı Recep Kılıç'tan daha fazla tanındığını düşündüğüm eğitimci Rüstem Kara'nın istifası.

Rüstem Kara istifa ederken de gerekçeleri arasında Memleket Partisi'ne bence seçimi kaybettirebilecek çok önemli bir noktaya temas etti.

"Bütün itirazlarımı yazarak ve telefonla ifade etmeye çalıştığım halde, partimin genel merkezinin duyarsız ve umarsız kaldığını gördüm. Daha ilk seçimde gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi gibi,  sonrasında da bu tutum ve davranışın devam edeceğinden kuşkum kalmadı" dedi. 

Youtube kanalı Babala TV'deki üslubu nedeniyle kendini destekleyen gençleri şoka uğratan Muharrem İnce aslında kamuoyuna sosyal medyadan yansıtılmaya çalışıldığı gibi şirin bir karakter değil mi? Sorularını akıllara getirdi. Yine kendi kanaatim; Oldukça öfkeli ve sinirlendiğinde "Ananı da al git" diyebilecek ikinci siyasi. 

 Rüstem Kara'nnın ifadeleri de bunu destekliyor.  

Parti içerisinde demokrasi sloganı ile yollara düşen İnce, daha şimdiden kendi partisi içerisindeki insanlara duyarsız olursa, yarın bir gün vatandaşın sesine nasıl duyarlı olacak?

Muharrem İnce seçim çalışmalarının vermiş olduğu yorgunluğa bağlı olarak belki de son derece sinirli artık. Soğukkanlılığını koruyamaz bir durumda.

Muharrem İnce'yi bu kadar yoran ise Samsun'da olduğu gibi parti teşkilatlarının kendilerinin çalışma yapmak yerine, İnce rüzgarına güvenmeleri. Bu Türkiye geneline vurulduğunda tüm yük İnce'ye kalıyor.

Samsun'da Memleket Partisi'nin 1. Sıra Milletvekili Adayı'nı araştırdım. Bafra dışında pek tanıyan yok.

İnternette adını arttığımda kamuoyuna mal olmuş açıklamaları yok. Belki de "ihtiyacım yok" diye düşünüyordur. Öyle ya nasıl olsa Muharrem İnce rüzgarı var. Ancak o rüzgar da Babala TV'den sonra dinmeye başladı şimdiden uyarmak istiyorum.