Akif Keleş

Taraftar Muhteşemdi

Akif Keleş

Samsunspor Tuzlaspor maçını bu akşam tribünden izledim. Samsunspor'umuz maçı kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Esasında çok rahat kazanabileceğimiz bir maçı zora soktuk. Futbolcuların üzerinde, kısa aralıklarla üst üste yapılan maçların yorgunluğu net belli oluyordu. Neyse ki 3 puanı alarak, puan farkını korumuş olduk.Haftaya bay da geçiyoruz.

Şampiyonluğu resmi olarak ne zaman ilan edebiliriz sorusuna baktığımızda, Rizespor-Sakarya maçı ile Eyüpspor-Gençlerbirliği maçı sonuçlarına göre perşembe günü şampiyonluğu ilan etme durumu var. Olmaz ise bayramın 3. günü Keçiörengücü maçında, en geç bu iş biter ve şampiyon oluruz diye düşünüyorum.

Ramazan Bayramına Samsun'a gelecek gurbetçi hemşehrilerimizin bu işin Keçiörengücü maçına kalması isteğini yakinen tahmin ediyorum. Bu şampiyonluk havasını şehirlerin de yaşamak istiyorlar.

Artık Samsunspor TFF 1. Lig'in misafir takımdır. Bu ligde son maçlarımıza çıkıyoruz. Tüm futbol camiası bu konuda artık hemfikir diye düşünüyorum.

Özellikle taraftarımıza ayrı bir başlık açmak istiyorum. Ramazan ayına rağmen 30 bin taraftar vardı. Taraftarlarımız oruçlarını stadyumda içi ve stadyum çevresinde açtılar. Allah hepsinin niyetini kabul etsin.

Taraftar maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar takımlarına müthiş destek verdiler. Davulla tüm taraftarın tek ses olarak yönetilmesi, meksiko hareketi, dörtlü hareketlerle tüm stadyumun katılımının sağlanması vb. Süper Lig'de 3-4 kulüp hariç bu kadar etkili bir taraftar olduğunu düşünmüyorum.

Tek kelimeyle bu akşamın kahramanı büyük Samsunspor taraftarıdır. Taraftar Muhteşemdi.

Sağlıcakla kalın.