Mustafa BİLİK

TANK YENİLEBİLSE RUSLAR YERDİ

Mustafa BİLİK

Sovyetler Birliği'nin tankı, uçağı, füzesi, gemisi vardı. Ama yemeye zeytini, peyniri, pirinci yoktu.


Kültürlü, tahsilli, yoksul, genç ve güzel kadınlar... Rus-Türk insan tacirlerinin ortaklığıyla kitleler halinde getirtilip Türk erkeklerine sunuldular.

 

Ülkelerine pirinç, peynir, zeytin alarak döndüler. Şimdi Ruslar ülkemize sadece tatil için geliyorlar. Ülkelerinin artık zeytini, peyniri, pirinci de var. Uçağı da, helikopteri de. Ama bize de geride dağılmış yüzlerce aile, onlar gibisini arayan erkekler, güzellik açısından onlara benzemek isteyen kadınlar bıraktı.

 

Elbette tank da lazım, uçak da, milli otomobil de, SİHA da. Bulunduğumuz coğrafya gereği güçlü olmak zorundayız. Ama buğday da lazım, mısır da. Tank yenilse Rus yerdi. Asfalt ve yapılan yollar da maalesef yenilemiyor.

 

Bir millet için kadınlarının başka bir ülkede kötü işlerle para kazanarak çoluk çocuğuna yiyecek getirmesi kadar aşağılayıcı bir durum yoktur heralde.

 

Türk Lirası değerini kaybetmeye devam ediyor. Sadece dolar, euro, altın karşısında değil. Afrika ülkelerinin para birimleri karşısında dahi değersiz kalıyor.

 

Mazot, gübre el yakarken, mercimek ithal gelirken çiftçi ne kadar daha üretim yapacak? Biz de zeytini, peyniri, pirinci bulamaz hale gelirsek ne olacak?

 

Bir Bulgar Leva'sının 9,43 TL'ye çıkmasıyla Bulgaristan vatandaşları, Türkiye'ye akın etti. Yunan ve Bulgarlar, Edirne’deki mağazalarda, pazar yerlerinde ve alışveriş merkezlerinde buldukları her şeyi aldı. Sınır kapılarındaki peronlar da personel de yetersiz kaldı.

 

Edirne'de döviz kurlarının artmasıyla birlikte kente gelen Yunan ve Bulgarlar, giyim ve yiyecek sektörünün yanında emlak da almaya başladılar.

 

Iğdır'da aynı durum Azerbaycanlılar için geçerli. Yakındır eskiden biz Gürcistan'a eğlenmeye, gezmeye giderken onlar gelecekler Türkiye ucuz diyerek.

 

Yani bazı şeylerin ayak sesleri geliyor. Duyana, anlayabilene. Sonra Nass diyerek başka günahlara sebebiyet olmaktan Allah sakınsın. Nass demişken de ekonomist değilim. Ama bankaya kredi çekmeye gittiğimde faizlerin hiç de düşük olmadığını görüyorum. Anladığım kadarı ile de düşürülen politika yani sahte faiz. Gerçek, reel faiz düşmüyor. Fakat gerçek olan TL günden güne eriyor.

 

Eskiden şöyle bir replik vardı.


“Sen istiyor duj verecek 100 dolar.”
Hah şimdi o 100 dolarla,
Hamam alırsınız!!!