Mustafa BİLİK

Ekonomik sıkıntının çözümü kolay

Mustafa BİLİK

Dolar an itibariyle 12 TL, Euro 14 TL, Altının gramı 724 TL.


Ben bu yazıyı bitirene kadar emin olun hepsi çok daha değerlenirken TL'nin değeri daha fazla azalmış olacak.
Ama sıkıntı yok kolayı var. TL'den sıfır atan bu hükümet bunu bir kere daha yapar olur biter.

 

Dolar yeniden 1 lira 20 kuruş olur. Mis gibi proje.

 

Bu hesaba güldünüz mü? Gülmeyin... Bunu bekleyen ve olacağını söyleyen insanların sosyal medyada yaptığı tartışmalara şahit oldum.

 

Ne kadar acıdım onlara bilemezsiniz. Acıma nedenim ekonomiden anlamamaları değil. Bir insanı veya bir partiyi bu kadar körü körüne savunmadaki gayretleri onlara acımama neden oldu.

 

Holigan gibi parti tutma kafası değişmedikçe sanırım ülkede bir şeyler değişmeyecek. Üstelik bu kadarı da olmaz dediğim savunmalarda yapılıyor. Birini savunmak için insanın bu cümleleri kuramayacağını düşünüyorum. Ancak savunduğu kişi ile birlikte kendi menfaatleri de kayba uğrayacaksa bu kadar canhıraş savunma yapabilir.

 

Dış güçler mesela ülkemizin ilerleyişini engellemek için ekonomik olarak bize komplo kuruyorlarmış. Devlet bekası tehlike altındaymış.

 

Öncelikle devletin bekası asla tek bir adam yada partiye bağlı olamaz. Sonuçta bu ülkeyi kuran M. Kemal Atatürk başta olmak üzere nice savunduğunuz başbakanlar cumhurbaşkanları vefat etti. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti varlığını devam ettiriyor.

 

Gelelim dış güçler konusuna hatta burada direk Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kulak verelim; Erdoğan'ın 1992 yılında konuk olduğu Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programındaki ifadeleri şöyle olmuştu:"Sene 1924 dolar 90 kuruş. Sene 1992 - 1 dolar şuanda 8 bin 200 Türk Lirası. Bugüne kadar biz yönetmedik bu ülkeyi bunlar yönetti. Türkiyemiz bir borç ülkesi. Hala kendi bağımsızlığımızı kazanmış değiliz. Ülkemizin mukeddaratını halen batı ve batıcı zihniyetler tayin ediyor" yani Sayın Erdoğan 1992 yılında vermiş olduğu demeçte kısaca diyor ki; " Ekonomik olarak bağımsız olamazsanız batı sizi avucunda oynatır"

 

Aradan yıllar geçti. O gün iktidarı eleştirenler bugün 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Demekki biz halen daha kendi bağımsızlığımızı kazanmış değiliz. Dünyada bir şey yapmaya kalktığımızda hemen tepemize binebiliyorlar. Siz neden 20 yıldır bu durumu değiştirmediniz? 20 yılda ekonomi doğru yönetilse idi o dış güçler bizim kafamıza ekonomik olarak çökebilecekler miydi?

 

Kaldı ki Erdoğan: "Vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar 'açız' diye bağırıyorsa, ev kirasını elektriği suyu ödeyemiyorsa, Ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir" diyordu bir demecinde.

 

Ne oldu da geçen sürede vatandaşın fakirliğinin suçlusu hükümet yerine dış güçler oldu? Yani eskiden suç hükümetindi yeni Türkiye'de artık suç dış güçlerin mi?

 

Allah kimseyi menfaati için körü körüne savunma yapacak kadar aciz bırakmasın.

 

Yazım bittiğinde Dolar 13 - Euro 14 - Altın 769 TL oldu.