Mustafa BİLİK

Şenol Kul bağırıyor Mustafa Demir susuyor

Mustafa BİLİK

Biz de güzel şeyler yazmak isterdik. Yayınlarımızda diğer şehirleri kıskandıracak haberlere yer vermek isterdik. Samsun’da olan güzel şeyler.
Ama maalesef artık Samsun halkına da bezginlik verse de Büyükşehir Belediyesi'ndeki "rüşvet skandalı" ile ilgili iddialardan daha fazla gündem olabilecek çok az şey var.

Üstelik AK Parti susarken Samsun büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir susarken, milletvekilleri susarken ortalık iddia sahiplerine kalmışken çok şeyler söyleniyor.


Örneğin Terme Belediyesi’nde Şenol Kul’un belediye başkanlığı döneminde de benzeri birçok rüşvet olayını tutuklanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’nın gerçekleştirdiği söyleniyor.
Sistemin işleyişi hakkında da ortada ciddi iddialar var. Elbette biz bu iddialara doğrudur yada yalandır diyebilme makamı değiliz. Bu iddialar var olsa da, Bahattin K’nın kasasından 10 milyon TL çıksa da, Bahattin K tutuklansa da yargı süreci henüz bitmediği için ‘suçlu’dur diyemiyoruz.


Ama ben adeta susmak ikrardandır dercesine susanlara inat o iddiaları sizlerle paylaşacağım;


Örneğin siz belediyeye herhangi bir iş yaptınız ve bunun karşılığında 300 Bin TL alacağınız var. Bahattin K’nın başında bulunduğu mali hizmetler ödemeleri 2-3 bin, 5 bin gibi rakamlarla yapmanın yanında ödeme yapmamak için mazeretler üretiyor ve ödemeler gecikiyor.


İddialara göre de bu aşamada araya aracı giriyor. “Parayı alırsın ama %10 bizim payımız” deniliyor.


Kabul edilirse muhasebe paranın %10’unu yani 300 Bin TL’nin 30 Bin TL’sini ödüyor. Akabinde paranın kalan %90’ı ödeniyor.


Elbette Emniyet güçlerimizin son derece objektif ve sağlam bir soruşturma yürüttüğünü konuyla ilgili tüm argümanlara sahip olduğuna inanıyoruz. Bu iddiaların emniyet güçlerimizi yanlış yönlendirmesi asla istemeyeceğimiz bir unsur. Fakat bu iddialar ortada dolaşıyorsa bunda susanların etkisi olduğu gibi bu iddiaları da bir gazeteci olarak yazmadan duramazdık.


Kısacası Bahattin K’nın geriye dönük imza attığı ve ödemelerin %10+%90 olarak iki parça halinde peş peşe yaptıkları varsa incelendiğinden de şüphemiz yok.


Bir başka konu ise son zamanlarda Terme adeta Büyükşehirin önüne geçmeye başladı. Kimse konuşmayınca meydana Terme Belediyesi eski Başkanı Şenol Kul çıktı.


Erdoğan Tok göreve geldiğinde, Necattin Demirtaş zamanında özel kalem müdürlüğü üzerinden Mali Hizmetlerin başına getirilen Bahattin K’yı kızağa alarak düz memur olarak çalıştırmaya başlamıştı. Bunun nedeni de Bahattin K. hakkındaki olumsuzluklardı. Bütün bunlara rağmen Şenol Kul’un Bahattin K’yı Terme’ye alıp onu Mali Hizmetler Müdürü yapması yeterince şaşırtıcı iken bir de Kul çıkıp şimdi çeşitli iddialarda bulunuyor.


AK Parti’li bir belediye başkanının şüphe duyduğu personeli bir başka AK Partili Belediye Başkanının Mali İşler'in başına getirmesi yeterince garip değilmişçesine bir de Şenol Kul aynı partiden olduğu selefi hakkında ve yine aynı partiden olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında ‘Ben onları uyardım dinlemediler’ diye bas bağırıyor.


Ya seni Erdoğan Tok uyarmadı mı? yada sen demedin mi; “Bu adam mali hizmetler müdürüydü partidaşım Erdoğan Tok. Sen bu adamı neden kızağa çektin?”


Madem bu adam hakkında şüphelerin vardı Şenol Kul. O zaman neden yolsuzluk yaptığından şüphelendiğin ve ‘Ben görevde kalsam soruşturma açardım’ dediğin Bahattin K’yı 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 1 ay kala Başkan Yardımcısı yaptın?


Bu adamı başkan yardımcısı yapmak yerine görevden ayrılmadan şüphelerin doğrultusunda soruşturma başlatsaydın. O soruşturma da senden sonra yerine gelen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın kucağında kalsaydı.
Şimdiki Başkan Ali Kılıç göreve geldikten 15 gün sonra Bahattin K’yı Mali Hizmetler'den alarak Muhtarlık Hizmetleri'ne vermiş. Sen acaba suç bastırmak için mi bağırıyorsun?


Bu olayın ardından zaten bütün öz geçmişinde şaibe ve şüphe bulunan Bahattin K. birilerinin araya girmesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanı yapıldı.


Bu konuda da yaza yaza mürekkebimiz kurudu. Mustafa Demir bu adamı neden alıp Mali Hizmetler Daire Başkanı yaptığını açıklamadıkça dedikoduların ve iddiaların sonu gelmeyecek.