Mustafa BİLİK

Organize işler mi?

Mustafa BİLİK

Tutuklanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı'nın evinde nakit 10 milyon TL para çıktığı iddia edildi.

Ahmet Kaya’nın bir şarkısını yarım yamalak hatırlıyorum; Bugün düşünemeyeceğin kadar başım belada. Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan tutarsızlık. Nerden baksan ahmakça.

Sanırsın Ahmet Kaya bunları yazarken Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı'nın evinde nakit 10 milyon TL çıkacağını görmüş.

Samsun’daki değerli bir mali müşavir ve ekonomist olan Yusuf Demircioğlu ağabeyimin analizini sizlerle doğrudan paylaşmak istiyorum. O’nun analizlerini okuduğunuzda ne demek istediğimi net olarak anlayacaksınız; Bir müdür rüşvet aldığı için tutuklandı.

Eldeki veriler:

1-Rüşvet alan müdür.

2-Evinde bulunan kasa.

3-Kasada bulunan 10 milyon TL.

1-Bir insanın rüşvet organizasyonunu gerçekleştirmesi, kafasının çalıştığını gösterir.

Yasa dışı iş yapabilmeniz için kafanızın çalışması şart.

Yani; müdür kafası çalışan biri diyebiliriz.

2-Rüşvet organizasyonu yapabilecek kadar kafasının çalıştığını düşündüğümüz birisinin, parayı saklayacak kadar da kafasının çalışmasını bekleriz.

Durum pek öyle değil. Parayı, hemen bulunabilecek yere koymuş. Kafa pek de çalışmıyormuş. İnsan gizli bir yere koyar parayı.

3-10 milyon TL rüşvet alan birinin, paranın değerini korumak hakkında bilgisi olmalı. Rüşvet alacak kadar çakal birisinin aldığı rüşveti TL’de tutacak kadar kafasının çalışmaması dikkat çekici. Hiçbir şey bilmiyorsan parayı külçe altın yaparsın.

Parayı TL’de tutuyorsan,

a-Ekonomiden zerre anlamayan birisin.

b-Paranın sahibi sen değilsin. Para dağıtılmak üzere TL’de bekliyordu.

Sonuç : Bu kadar kafasız birisinin rüşvet organizasyonu tek başına yapması mümkün değil!!!

Daha ne söylenebilir ki?

Bu adam suçludur, suçsuzdur demek yada rüşvet almıştır, almamıştır demek bize düşmez. Yargı söyleyecek onu.
Fakat evinde bu kadar yüklü bir paranın bulunması başlı başına önemli bir konu. Bu saatten sonra susanların konuşması kamuoyuna açıklama yapması elzemdir. Yoksa spekülasyonlar bitmeyecektir.
Bahattin K.’nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sayesinde tutuklandığı iddiaları da var. Eğer böyleyse de Samsun halkının bunu bilmeye hakkı yok mu? Sağda solda birçok iddia dolaşıyor. Bu iddialar artık Büyükşehir Belediyesi’nin güvenilirliğini de sarsacak boyuta geldi. Sadece bununla da kalmıyor.
Bu iddiaların zarar verdiği bir adreste AK Parti’dir. Dolayısı ile en azından Mustafa Demir bir açıklama yapmıyorsa da AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu bir açıklama yapmalı. Elbette konu yargıda. Yapılan açıklamanın yargı sürecini etkileyecek kadar geniş ve teferruatlı olmasını yada Bahattin K’nın suçlu veya suçsuz ilan edilmesini beklemiyoruz bu açıklamada.
Ama en azından "Büyükşehir Belediyesi'nde en üst düzeyde bir bürokratın, daire başkanıyla ilgili iddiaları Demir'e aktardığını, Demir'in de o bürokrata işine bak diye cevap verdiği iddiasına bari açıklama getirin.
Kamuoyuna ilk ağızdan bir açıklama yapıldığında bu tür dedikoduların (Eğer dedikodu iseler tabi) önüne geçilmiş olur. Paranın TL olarak tutulması zaten ‘Dağıtılacak mı?’ Sorusunu akıllara getirirken bir de dedikoduların önünün kesilmemesi daha ağır sonuçlar doğuracak gibi.
Halkın ağzı torba değil büzemezsiniz. Ama yapacağınız açıklamalar ile doğrusu yanlışı neyse gerçekleri halkın sizin ağzınızdan öğrenmesi nerelere varacağı belli olmayan dedikoduların sürmesinden daha evladır.