Mustafa BİLİK

Zabıta memurluğundan cezaevine

Mustafa BİLİK

Samsun’da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu tarafından gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı B. K.


Bu isimle tanışmam Necattin Demirtaş’ın İlkadım Belediye Başkanlığına ilk kez seçildiğinde olmuştu. Lise sonrası kazandığı KPSS ile memuriyet hayatı Terme’nin beldesi olan Evci Belediyesi’nde zabıta memuru olarak başlayan B.K Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na kadar yükseldi.


Elbette yargıda olan bir konu ve kişi hakkında çok fazla şey söylemek doğru değil. Ancak şu da bir gerçek ki Evci Belediyesi’nde zabıta memurluğundan Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na yükseliş de dikkat çekici.


Zabıta memuru iken üniversite eğitimini tamamlayan K.’yı Necattin Demirtaş İlkadım Belediye Başkanlığına ilk kez seçildiğinde mali hizmetlerde müdür olarak göreve başlattı.


Necattin Demirtaş seçimi kaybedip Erdoğan Tok seçimi kazandığında B.K için de Terme yolu gözüktü. Bu geçişte bazı iddiaların da etkili olduğu dolaşıyor kulaktan kulağa.  Ama B.K'nın Erdoğan Tok'u kızdırmasında etkili olan konuların başında herkesin hatırlayacağı bir olay yer alıyor. 

Erdoğan Tok seçimi kazanıp Necattin Demirtaş kaybettiğinde Tok mali hizmetlerden herhangi bir ödeme yapılmaması çağrısında bulunmuştu. Buna rağmen B.K belediye kasasında bulunan 4 milyon TL'nin tamamı ile ödemeler yapmıştı. Erdoğan Tok koltuğa oturduğunda 10 gün sonra diğer ödemeler ile birlikte alelacele personel maaşları ödenecek fakat kasada 5 kuruş yoktu. O dönem ihtiyaç duyulan 750 bin TL açık, bir iş adamından emaneten alınıp personelin maaşları ödenmişti. 

Tabi sonrasında Erdoğan Tok B.K'ya yeni bir kurum bulmasını söylediğinde dönemin Terme Belediye Başkanı Şenol Kul bu zatı muhteremi kabul etmişti. 

B.K ile ilgili söylenebilecek tek şey gittiği hiçbir kurumda rahat durmadığı. Terme Belediyesi’nde de yasak aşk konusu kulaktan kulağa dolaşıyor. Bu söylemler elbette dedikodudan ibaret olabilir.


Mustafa Demir de B.K’yı Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na getirirken ya bu dedikodulardan habersizdi ya da bu iddialar gerçekten asılsızdı. Ya da bütün bunlara rağmen kıramayacağı bir yakını aracı oldu. Başka bir ihtimal yok. Öyle ya hem bu iddialar gerçek olacak hem Mustafa Demir bunları bilecek hem de böyle bir ismi Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na mı yükseltecek?

Ancak, bu şahsın yaptığı şahsi harcamaların dudak uçuklatacak rakamlarda olduğunu tüm belediye konuşurken Mustafa Demir’in kulağına gitmemiş olması da ilginç bir ayrıntı.


Demem o ki bu işler daha çok su götürür. İlerleyen zamanda B.K’nın ifadeleri de ortaya çıkmaya başladığında belki taşlar biraz daha yerine oturur. O zaman su daha berrak olur ve bizde sorularımıza cevap alabiliriz.