Mustafa BİLİK

Vatan sevgimizden şüphe etmek

Mustafa BİLİK

Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank'ın yönetim kuruluna atanmıştı. Pek takılmadım. Kimleri ne görevlere getirdiler şaşırmadık.

Ali Ayvazoğlu, belediyede işçi kadrosunda işe başladı. Şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlendi. Ardından özel kalem müdürü oldu. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı.

Hamza Yerlikaya için neden şaşırayım?

Hatta iyi bile oldu diye düşündüm. Çünkü Vakıfbank'a kredi borcunu geri ödemeyenlere bir el ense çeker, tahsilatı yapar diye düşündüm. Bence iyi bir metod ve doğru bir seçim. Malum kredi borçları gırtlağa geldi. Önce ekonomik daralma peşine korona milletin bu kredileri ödemek için er myedanında bayağı ter dökmesi gerekecek.

 

Hem milli sporcuların yaşlandıklarında maddi zorluklar içerisinde kaldığını gösteren haberleri izlerken hangimiz üzülmüyoruz? Ne güzel işte Hamza Yerlikaya aldığı 4 astronomik maaş ile maddi sıkıntılar içerisinde olan milli sporculardan olmayacak.

Atanamayan intihar eden öğretmenler varken Hamza'ya dört maaş verilmesi konusuna gelince atanamadığı için intihar eden öğretmenler ve maddi zorluklar nedeniyle topluca intihar eden aileler pek haber olmuyor zaten.

Devlet bu konuda da gerekli önlemleri alarak borçları yüzünden, çocuğuna pantalon alamadığı, karısına pazar parası veremediği için intihar edenler olmasın diye siyanür satışını ve ithalatını daha sıkı kontrol ediyor artık.

Allah devletimize zeval vermesin.

Herşey bu kadar güllük gülüstanlık iken ve birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde AK Parti Milletvekili Tamer Dağlı: "Eğer Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım" dedi.

Benim kanıma dokundu. Bende ona bir şeyler dokundurmadan duramadım tabi.
Eh ne yapalım bizim dokunduracak bir kalemimiz var.

Ben kendisine kalemimi dokundurmak manasında bir soru sormak istiyorum.

Ben yağlı güreşten ziyade sumo güreşine meraklıyım.
Kilom yerinde hatta maşallahım bile var.
Bende Türkiye'nin sumo milli güreşçisi yani sumōtorisi olmak istiyorum. Benim yokozuna yani şampiyon olamayacağımı söyleyenlerin de vatan sevgilerinden şüphe ederim.

Bunu Hamza Yerlikaya Vakıfbank'ın yönetim kuruluna atandı diye istemiyorum. Eskiden de askeri isimler emekli generaller atanırdı. Hükümetin çiftliği kamu bankaları zaten. Alıştık.

Ben Türkiye'nin sumo milli güreşçisi yani sumōtorisi olmak istememdeki cesareti Tamer Dağlı, senin bile milletvekili olabilmenden alıyorum. Sen bir ülkede milletvekili olabiliyorsan ben de o ülkenin milli sumo güreşçisi pekala olabilmeliyim.
Başkacada vasıfa gerek yoktur.