Mustafa BİLİK

Peki ya Zihni Şahin olsaydı ne yapacaktı?

Mustafa BİLİK

Dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz 24 Haziran 2014 genel seçimleri için aday olunca koltuk Bafa Belediye Başkanı Zihni Şahin’e kaldı. 3 Mayıs 2018 tarihinde devraldığı koltuğu 31 Mart yerel seçimlerinde Mustafa Demir’e devretti.
Zihni Şahin görev yaptığı kısa süre zarfında ‘Zihni Baba’ sıfatını aldı. Bunun en başlıca sebebi ‘ağalık vermekle olur’ diyen Şahin, bol keseden verdi.
Suya indirim, çalışana zam, işsize iş, aşsıza aş. Verdi ha verdi. Kim ne isterse verdi. Olmaz demedi.
Kendi cebinden mi? Elbette hayır. Belediyenin kesesinden. Seçimden sonra göreve gelen Mustafa Demir’de onun kaşıkla verdiklerini kepçe ile geri aldı.
Mezarlığa zam, suya zam, zama da zam. Elinde imkan olsa aldığımız nefesten para almak için ağzımıza sayaç takacak. Yetmedi işçiye verilen zamları da geri aldı.
Açıklama çok basit; “Belediyemiz kasası tam takır kuru bakır”
Kocaeli’nden bir genel sekreter geldi. Gelir gelmez; “Samsun batık. Kocaeli’ne geri dönmek istiyorum” diye dert yandı.
Suya indirim yapıldığında, mezarlıklara henüz zam gelmeden, işçi maaşlarına zam verildiğinde dahi dönemin idarecileri bu kadar karanlık bir tablo çizmiyordu. Şimdi ne değişti?
Sormazlar mı adama; ‘Ya Zihni Şahin bu kadar şeyi verirken kendi cebinden vermiyordu. O nereden bulup veriyordu da siz şimdi bulamıyorsunuz?’ diye.
Ha mesele ‘Zihni Şahin’in bol keseden dağıttığını geri toplamaya çalışıyoruz. O dönemin borçlarını ödüyoruz’ ise Zihni Şahin hayatta. Belediyeyi zarara uğratmış ise verin mahkemeye bol keseden dağıttığının hesabını sorun.
Yok değilse çağırın Zihni Şahin’i; “Biz senin gibi yapamıyoruz bu işin başına sen gel. Bize bir yardımcı ol” deyin.
Neticede Mustafa Demir yerine Zihni Şahin belediye başkanı olsaydı indirim yaptığı suya seçimden sonra zam mı yapacaktı?
Şahin, işçilere zam verdi omuzlarda taşındı. Seçimden sonra işçilere verdiği zammı geri mi alacaktı? Bunların hepsi göz boyama mıydı?
Ben vatandaş olarak o zaman öyle düşünmek zorundayım. Yani zihni Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı olsa iki seçenek vardı:
Birincisi; “Tamam bunlar seçim yatırımı idi. Rüya bitti gerçekler başladı” deyip Mustafa Demir’in yaptığını yapacaktı. Zamlara başlayacaktı. Zihni Baba gidecek yerine Erol Taş gibi biri gelecekti.
İkincisi de suya, mezara zam yapmadan işçilere verdiği zammı da geri almadan belediye başkanlığı yapmaya devam edecekti.
Sonuç ne olursa olsun. Vatandaşın aklı ile oynanıyor.