Mustafa BİLİK

Aynı gönülü paylaşanlar anlaşır

Mustafa BİLİK

İlkadım Belediyesi Başkanlığı’nı ikinci defa kazanan Necattin Demirtaş’ı ziyaret etme fırsatı buldum.
Öncelikle bizi gayet misafirperver biçimde karşılayan İlkadım Belediyesi basın biriminin emektar personeli Gökhan Ayrancı’ya, Özel Kalem Müdürümüz Yavuz Yazgan Bey’e ve elbette Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Bey’e çok teşekkür ediyorum.
İlkadım İlçesi’nde daha önce yapılan seçimlerde oy farkları defalarca itiraz edilmesine, adliyelerin önünde yatılmasına sebep olacak şekilde azdı. Ama bu defa Demirtaş seçimi tereyağından kıl çeker gibi şak diye 10 binin üzerinde bir oy farkı ile kazanmıştı. Ziyarete gitmeden önce acar muhabirimiz Ahmet Altürk ile yol boyunca kafa yorduğumuz konu bu idi.
Birçok insan Millet İttifakını veya Kavaklılık lobisini bu sebebe bağlayabilir. Ama ben bu sorunun cevabını Necattin Demirtaş ile yaptığımız sohbet esnasında buldum.
Başkan Demirtaş ile sohbetimizde makamın bayramdan sonra yeni hizmet binasında olacağını öğrendiğimde bu binayı selefi Erdoğan Tok’un yaptırdığını hatırlattım kendisine.
“İlkadım ilçesine yakışan hantal binalar yada şaşalı binalarda hizmet vermek değildir. İlkadım’a yakışan hizmeti vatandaşın ayağına götürmektir. Belediye hizmetlerini çağa uygun 'Akıllı Belediyecilik' kapsamında hayata geçirmektir” diyerek cevap veren Necattin Demirtaş’ın seçimi nasıl kazandığını anlamış oldum.

Vatandaş artık kamu imkanları ile gösteriş yapılmasını hazmetmiyor. Vatandaşın istediği partisi ne olursa olsun gönül belediyeciliği. Kendisine dokunan kişileri ve hizmetleri seviyor. Gösterişli taş binalar değil, içinde verilen hizmetin derecesi vatandaşın gönlüne dokunuyor. Gösterişli lüks makam otoları değil içindeki başkanın tevazusu vatandaşın gönlüne dokunuyor.

Hz. Mevlana’nın dediği gibi aynı dile konuşanlar değil, aynı gönlü paylaşanlar anlaşır, gönülden çıkan ses gönle ulaşır.

Gelelim ikinci değinmek istediğim konuya

Geçtiğimiz günlerde mesleki bir refleks ile bilgi almak için 110 İtfaiye numarasını çevirdim. Karşıma tıpkı Amerikan filmlerinde gördüğümüz 911 benzeri acil çağrı merkezi çıktı. 155,112,110 hangi acil durum numarasını ararsanız arayın yılbaşından bu yana karşınıza ortak hizmet veren acil çağrı merkezi çıkıyor.

Buraya kadar bilinenin tekrarını yaptık. Ancak ben 110 yerine acil çağrı merkezi karşıma çıkınca telefonu bilgi alamayacağımı düşünerek kapatmıştım. Sonra benim telefonum çaldı. Baktım acil çağrı merkezinden aramışlar iyi misiniz? Acil durumunuz mu var? diyorlar. Vatandaş olarak kendimi iyi hissettim.
İnşallah yakın zamanda da 911 vs gibi ortak bir numaradan ulaşabilmek dileği ile.