Samsun Son Haber

''Merhabalar''

Samsun Son Haber

Samsun Son Haber Gazetesindeki ilk köşe yazım; ''Merhabalar''
Bir köşe yazarı için en zor olan ilk yazısı olsa gerek. Bu zorluğun tahmin ettiğiniz üzere bir sürü nedeni var,ancak bence önemli olan kaleme alınan konuların okuyucunun kalbine ve düşünce dünyasına dokunabilmesidir.
Toplumsal sorunlara duyarlılık insanlığımızın gerekliliği olduğundan yola çıkarak, Ülkemizde ve yaşadığımız güzel kentimiz Samsun’da evlilik çağına gelen gençlerimizin çok iyi niyetlerle başlayıp, yeni bir yuva, o yuvanın içerisinde mutlu, huzurlu bir yaşam sürdürebilmek ve dünyaya getirmeyi hayal ettikleri çocuklarla taçlanacak güzel bir evliliğin beklentisi içerisinde yaşamayı arzularlar.
Aileler tanışır, nişan yapılır, düğün günü gelir çatar, hazırlıklar, koşuşturmacalar, karşılıklı jestler herkeste bir bayram havası vardır. Birbirini önceden tanımayan Aileler bile artık akraba olmuşlardır...
Lakin çeşitli sebeplerle hayal edilen mutluluk pek de uzun sürmeyebilir. Bu kez koşarak gidilen yer adliye koridorlardır.
İki medeni birey gibi güzel güzel anlaşıp boşanılırsa ne ala...
Hukuk literatüründe ''çekişmeli boşanma '' diye adlandırılan yöntemle boşanılmak istenirse adından anlaşılacağı üzere çekişme başlamıştır...
İstatiksel veriler, ana haber bültenleri,radyolar,komşular... Vasıtasıyla gördüğümüz duyduğumuz bir çok boşanma olayında çoğu zaman cinnet, cinayet ve intiharla sonuçlanan boşanma davaları ve sonrasında yaşanan olumsuzluklar maalesef öyle bir noktaya geldi ki artık evlenme oranlarında büyük düşüşler yaşanmaya başladı.
Köşemizde evlilik öncesi süreçten başlayarak,aile,çocuk,kadın ve erkek sorunlarını,boşanmaların nedenlerini,boşanma sürecini ve bu süreçte yaşanılan zorlukları,hak ihlallerini kaleme almaya çalışacağım.
Uzun soluklu olacağına inandığım bu yolda şahsıma ve temsil ettiğim derneğime böylesi toplumsal bir konuya gösterilen ilgi ve imkan sunan gazetemize teşekkür ederim.

Özgür DEMİRCAN
TÜDAÇDER Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği
Samsun İl Temsilcisi