Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Bakan Şimşek'ten açıklama!

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Bakan Şimşek'ten açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son günlerde sıkça konuşulan kredi kartına taksitlendirme meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son günlerde sosyal medya başta olmak üzere çeşitli haber kaynaklarında dolaşan "kredi kartlarına taksit uygulamasının sonlandırıldığı" iddiaları kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.

Bu iddialar, vatandaşlar arasında endişe ve belirsizliğe yol açarken, konuya ilişkin resmi bir açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Bakan Şimşek'ten Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve piyasalarda tedirginlik ile güvensizlik yaratmaya yönelik kasıtlı haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamalarına atıfta bulunarak, hükümetin orta vadeli programında belirtilen politikaların net olduğunu ve seçim sonrası dönemde de bu politikaların kurala dayalı ve öngörülebilir bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Vatandaşlara Çağrıda Bulundu

Bakan Şimşek, vatandaşlardan gelen bilgilere dikkat etmelerini ve sadece resmi kaynaklardan duyurulan bilgilere itibar etmelerini istedi. "Lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" diyerek kamuoyunu yanıltıcı haberlere karşı uyardı.

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Bakan Şimşek'ten açıklama!

EN ÇOK OKUNAN HABERLER