Batı Trakya Türklerinin Lideri Samsun'a Geliyor

Batı Trakya Türklerinin Lideri Samsun'a Geliyor

Samsun Mübadele Derneği, bu sene 15. Kez düzenlenecek olan Balkan Tarih Kongresine Hazırlanıyor.

4 Mayıs 2024 Cumartesi günü Atakum Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenecek bilimsel kongrenin bu yılki onur konuğu Batı Trakya Türkleri'nin şehit lideri Sadık Ahmet'in eşi, Işık Sadık Ahmet olacak.

Türkiye'nin köklü mübadil derneklerinden birisi kabul edilen Samsun Mübadele Derneği, bu sene on beşinci kez düzenlediği Balkan Tarih Kongresi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl Atakum Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek kongreye Balkanlardan ve Türkiye'den katılacak akademisyen ve araştırmacıların yeni bilimsel çalışmaları damgasını vuracak.

Kongrenin bilim kurulu başkanlığını Milli Savunma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, düzenleme kurulu başkanlığını OMÜ'den Prof. Dr. Mucize Ünlü, sekreteryasını tarihçi Mehmet Köseoğlu yürütüyor.

4 Mayıs 2024 günü saat 10:00'daki açılış oturumunda Batı Trakya Türkleri'nin lideri Işık Sadık Ahmet'in bir konuşma yapması bekleniyor.

Gün boyunca sürecek olan toplantıda sunulan bildiriler dünyanın birçok üniversitesi tarafından bilimsel makale statürüsnde kabul görüyor.

Kongre, halka açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER