Bu okul fabrika gibi sporcu yetiştiriyor

Bu okul fabrika gibi sporcu yetiştiriyor

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, akademik başarısının yanı sıra çeşitli spor branşlarında da adından söz ettiriyor. 25 ayrı branştan 300 sporcu yetiştiren okul, birçok turnuvada boy gösteriyor.


Bilimden sanata, teknolojiden spora farkını ortaya koyan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları, geleceğin iddialı sporcularını yetiştiriyor. Öğrencilere eğitim öğretimin yanı sıra spor branşlarında da destek olan okul, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde birçok spor branşında ter dökecek öğrencileri hazırlıyor. CÜ Vakfı Okulları; Futbol, voleybol, hentbol, basketbol, yüzme, tenis, dart, satranç, kayak, masa tenisi, oryantiring, cimnastik, spor tırmanışı, okçuluk, tekvando, judo, bilardo, karate, kick boks, wushu, bilek güreşi ve futsal gibi branşlarda 300 öğrenci ile birlikte okul turnuvalarına katılıyor.
Eğitimin yanı sıra spor anlamında da kendilerini geliştirme imkanı bulan öğrenciler, kendilerine destek veren öğretmenlerine teşekkür etti.

25 branş, 300 sporcu
Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Feridun Bozyiğit, yaptığı açıklamada öğrencilerin sağlıklı gelişiminde sporun önemine vurgu yaparak, 'Spor, eğitimin vazgeçilmez unsuru. Atatürk'ün dediği gibi 'Sporcu sağlıklı beyinde bulunur'. Biz bu konuda 25 branşta 300 sporcu ile hizmet vermekteyiz. 300 lisanslı sporcu belki de Türkiye'de bir okulda çıkabilecek rekor sayıdır. Hem grup hem de bireysel olarak bütün müsabakalara katılıyoruz. Aldığımız kupalar artık müzemize sığmaz durumda. Her alanda varız ve birçok alanda birincilikler getiriyor öğrencilerimiz. Bu öğrencilerimizi de motive ediyor. Yapmış oldukları çalışmalar; uzman eğitimciler ve antrenörler tarafından desteklenmekte. Hafta sonu kurslarımızda ve hafta içi etkinliklerimizde de öğrencilerimizi destekliyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' dedi.

Öğrencilerin yeteneğine göre planlama yapılıyor
2023 - 2024 Eğitim Öğretim sezonunda okul sporlarında çok iddialı olduklarını söyleyen Bozyiğit, 'Öğrencilerimizi dönem başında Eylül ayı gibi bir tarama yapıyoruz. Öğrenci hangi alanda kendini gösterecekse ona göre planlama yapıyoruz. Belirlendikten sonra bir program çıkarıyoruz. Program dâhilinde lisanslarını çıkarmakla beraber turnuvalara katılmalarını sağlıyoruz. Bunun da sonuna kadar takipçisiyiz. Son dönemlerde çıkan milli sporcularımız, olimpiyatlarda elde ettiğimiz başarılarımız, hakeza yurtdışında oynayan sporcularımız bunun göstergesi. En son Yunus Emre Konak'ın İngiltere'ye transfer olması bizim de bu işleri çok rahat yapacağımız anlamına geliyor. Altyapıya önem veriyoruz ve bu konuda da çalışmaya devam edeceğiz' ifadelerine yer verdi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER