Samsun İYİ Parti'de ayrılık rüzgarları iddiası

Samsun İYİ Parti'de ayrılık rüzgarları iddiası

Hasan Aksoy ve yönetimi ayrılıyor mu?

İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, parti genel merkezinde Meral Akşener'den görevi devraldı. "Dervişoğlu, "Sadece koltuğu devralmıyorum. Bir ülküyü, hedefi ve idealler demetini teslim alıyorum" dese de parti içinde ciddi kırılmalar yaşanacağa benziyor. Samsun'da kırılmaların yaşanacağı iller arasında. Mevcut İl Başkanı Hasan Aksoy ve yönetiminin Dervişoğlu tarafından yeni bir yönetim oluşturulmasına zemin hazırlamak için görevi bırakacaklarını söyledikleri iddia edildi.

İYİ Parti'ye yakın isimlerden alınan bilgilere göre Aksoy ve yönetiminin görevi bırakacağı bilgisinin doğru olması yanında sebebin farklı olduğu ifade edildi. İYİ Partililer arasında Meral Akşener'in seçim öncesi hamleleri nedeniyle İYİ Parti'nin oylarının gün gün eridiğini düşünen bu kişilerin sürecin gittiği noktanın farkında olmalarına rağmen partiye zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlara boyun eğdikleri ancak gelinen noktada artık partiden ayrılacakları kaydedildi.

Partiye yanlış hamleler ile oy kaybettirdiğini düşündükleri Akşener'in kongre öncesi Musavvat Dervioğlu için delegelerden oy istemesinin parti içindeki rahatszılığı ve bölünmeyi de derinleştirdiği de ifade edildi.  Üstelik 1 yıl sonraki olağan genel kurulda Meral Akşener'in yeniden genel başkanlık koltuğu için ortaya çıkabileceği ihtimali teşkilat içinde derin çatlaklara neden oldu.

Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu arasında iki cephe olan partide İl Başkanı Hasan Aksoy'un ayrılık için Koray Aydın ile istişare halinde olduğu da iddia edildi. Aksoy'un il başkanlığını bırakacağı ama İYİ Parti'den kopmayacağı üye olarak devam edeceği de gelen kulis bilgileri arasında. Örneğin İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, grup başkanvekilliği görevinden istifa etti ama şimdilik İYİ Parti'de. Aksoy'un da aynı şekilde hareket edeceği bekleniyor. Ayrıca istifa edecek isimler arasında bir ilçe başkanının da olacağı biliniyor.

Trabzon'da yaşanan toplu il yönetimi istifası ve Samsun'daki durumun Türkiye geneli ile de paralel olacağı kaydedildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER