Samsunsonheber'de 'Bilirkişi Raporu' programı başladı

Samsunsonheber'de 'Bilirkişi Raporu' programı başladı

Samsun'da üç farklı meslek grubunun deneyimli isimlerinin bir araya geldiği 'Bilirkişi Raporu' adlı programın ilk bölümü gerçekleştirildi.

Önceki Dönem Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, Önceki Dönem Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve Önceki Dönem Samsun Mimarlar Odası Başkanı Mimar İshak Memişoğlu tarafından gerçekleştirilen "Bilirkişi Raporu" adlı programın ilk bölümü Samsunsonhaber ekranlarında seyirci ile buluştu.

Samsun'daki konuların öncelikle imar, tarım, ziraat, kamusal alan, adalet ve hukuk ekseninde ele alınıp değerlendirilmesini ön plana çıkaran programın ilk bölümünün moderatörlüğünü yapan Av. Kerami Gürbüz, farklı önemli meslek alanında Samsun'u ilgilendiren konulara farklı açılardan bakmayı ve okumayı ele alacakları programın bundan böyle her hafta Samsunsonhaber ekranlarında seyirci ile buluşacağını söyledi.

Moderatör konuya göre değişecek!

Bilirkişi Programının, farklı meslek grubundaki katılımcılarla birlikte 30 yılı aşkın mesleki deneyimleri Samsun'u ilgilendiren konuları değerlendirmek amacıyla çok faydalı bir program olacağını dile getiren Av. Kerami Gürbüz, programın her seferinde gündemi ilgilendiren konular üzerinden moderatörlüğünün İshak Memişoğlu, Hayati Tosun ve kendisi arasında değişerek devam edeceğini ifade etti.

İshak Memişoğlu; "Kenti okumaya çalışıyoruz"

Mimarlık mesleğine adım attığı andan itibaren Samsun kent gündemini ilgilendiren her türlü konu ile yakından ilgilendiğini belirten Önceki Dönem Samsun Mimarlar Odası Başkanı Mimar İshak Memişoğlu, "Alanımızın bakış açısıyla Samsun'u ilgilendiren konular üzerinde bugüne kadar görüş bildiren ve çeşitli irdelemelerde bulunan eylemlerimiz oldu. Dolayısıyla biz en iyi yaptığımız işi yapıp bu programımızda da kenti okumaya, imar hareketlerini ve bununla ilgili gelişmeleri sosyo-kültürel bağlamda ele almaya çalışacağız" dedi.

1850'ye kadar imar planı konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığı Samsun'da özellikle limanın inşa edilişi ve sanayi yatırımlarının artmasının neden olduğu göç dalgası ile birlikte düzenli şehirleşme yerini plansız ve düzensiz kentleşmeye bıraktığını ifade eden İshak Memişoğlu, "Çok önemli bir diğer konu ise; kentin geçmişten gelen nazım planlarına sürekli müdahale edilmesi konusudur. Belediyelerimiz adeta emlak ofisi gibi davranarak nazım planları ile şehrin düzensiz yapılaşmasına katkı sağlıyorlar" diye konuştu.

Hayati Tosun: "Samsun geleceğin Antalyası olabilir!"

Bir ülkenin ve bir şehri var eden tüm ana sektörlerin başında tarım sektörünün geldiğini ifade eden Önceki Dönem Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun ise, insanlığın tarım sektörüyle büyük risklerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkiye'nin en önemli sektörünün tarım sektörü olduğunu vurgulayan Hayati Tosun, buna rağmen Türkiye'yi yönetenlerin bu konuya gereken hassasiyeti ve önemi göstermediklerine dikkati çekti.

 

Türkiye'de tarımsal planlamaların iyi yapılamadığı için tarımda hızla geriye doğru gidişin yaşandığını vurgulayan Hayati Tosun, "Tarım sektörünün yarattığı cari açık bunun en büyük göstergesidir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin en önemli ovalarından üçünün Samsun'da olduğunu belirten Hayati Tosun, yaşanan iklim krizleri nedeniyle Samsun'un geleceğin Antalyası olabilecek potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER