Ordu Komutanlığı kapılarını öğrencilere açtı

Ordu Komutanlığı kapılarını öğrencilere açtı

Erzincan'da ortaokul ve lise öğrencileri, 3. Ordu Komutanlığında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Silah ve Araç Sergisi' programında Türk askerinin kullandığı araç, silah ve teçhizatları yakından görme imkanı buldular.


Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il protokolü, gaziler ve yaklaşık 1100 ortaokul ve lise öğrencisiyle birlikte 3. Ordu Komutanlığı General Mehmet Kazım Orbay Kışlasında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Silah ve Araç Sergisi' programına katıldı.
Vali Aydoğdu, 'Bir genç kendi kültürünü kendi medeniyetini ve kendi tarihini bilmeden ileriye gidemez. Önce yaşadığımız toprakların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi Erzincan'daki bütün değerlerle buluşturacağız.' dedi.
Daha sonra silah ve araçların sergilendiği alanları il protokolü, gaziler ve öğrenciler ile birlikte gezen Vali Aydoğdu'ya, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı ve yetkili personeller tarafından silahlar ve araçlar hakkında bilgiler verildi.
Programda Türk askerinin kullandığı araç, silah ve teçhizatları yakından görme imkanı bulan öğrenciler, 'Türkiye yüzyılında Türk askerinin kullandığı silah, makine ve teçhizatları gördük, gurur duyduk' ifadelerine yer verdiler.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER