Mezarlık Kafe

Mezarlık Kafe

Tekkeköy ilçesine bağlı Çırakman Mahallesi Mezarlığının yanı başındaki tarihi yel değirmeninin kafe olarak kiralanmak istediği iddia ediliyor.

Mahalle sakinlerinin haberleşmesi için açılan facebook grubunda yer alan bir paylaşıma göre Rumlardan kalma tarihi yel değirmeni, kafeterya olarak hizmet vermek üzere bir işletmeciye kiralanmak isteniyor.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre tarihi yel değirmeni ve arazisine talip olan bir işletmecinin kiralama işlemini tamamlanmak üzere olduğu ve bu konuda Tekkeköy Belediyesi'nde işlemlerin sürdüğü belirtiliyor.

Mezarlık Kafe

Karadeniz Bölgesi'ndeki tek yel değirmeni olan ve yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi bulunan tarihi eserin hemen yanı başında Çırakmanlıların yüz yıldır kullandığı mezarlık yer alıyor. Halen defin işlemlerinin yapıldığı ve binlerce mezar taşının bulunduğu mezarlığın hemen yanında bir kafeterya işletileceğini öğrenen vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, "Burası bir mübadil köyü, yel değirmeni bizden önce burada yaşamış köyümüzün eski sakinlerinin emaneti bir tarihi eser. Ama bundan daha önemlisi, mübadeleden bu yana Hakkın rahmetine nail olmuş tüm büyüklerimiz burada defnedildi. Bu fikir, sadece tarihi esere değil ecdadımıza, inancımıza yönelik bir saygısızlık" ifadesini kullandı. Kendisi de bir mübadil olan Belediye Başkanı Hasan Togar'ı da bu büyük saygısızlığa izin vermemeye davet eden mahalle sakinleri, gerekirse direniş göstereceklerini belirtti.

Mezarlık Kafe

Mezarlık KafeHasan Togar, 'Mezarlık Kafe' Haberimiz Hakkında Açıklama Yaptı

Mezarlık KafeKaradeniz'in ilk yel değirmeni yıllara meydan okuyor