Hasan Togar, 'Mezarlık Kafe' Haberimiz Hakkında Açıklama Yaptı

Hasan Togar, 'Mezarlık Kafe' Haberimiz Hakkında Açıklama Yaptı

Tekkeköy Çırakman Mahallesi'ndeki Karadeniz'in ilk ve tek tarihi taş yel değirmeninin kafe olarak kiralanması iddiaları ile ilgili konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Buranın tarihini tekrar canlandırmak için turizme kazandırılma fikri Samsun'a, Çırakmanlılara ve ülkemize yarayacak' dedi ve iddiaları kısmen doğruladı.

Samsun'un Tekkeköy ilçesine bağlı Çırakman Mahallesi'nde bulunan Karadeniz'in ilk ve tek tarihi taş yel değirmeninin kafe olarak kiralanacağı iddialarına tarihi eserin yanı başında mezarlık olan Çırakman halkı tepki göstermişti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Çok büyük ve tarihi bir potansiyeli olmasına rağmen mevcut haliyle mezbelelik durumdan kurtarmaya çalıştığımız tarihi taş yel değirmeni ve çevresi için bir süredir rekreasyon çalışmaları sürdürüyoruz. Bu bizim her noktada tarihi eserlere ve ülkemiz için faydalı olabilecek potansiyel değerlere göstermiş olduğumuz hassasiyetle ilgilidir" dedi.

Çırakmanlılarla birlikte yeni düzenlemeleri yapmak istiyoruz!

Tarihi taş yel değirmeninin yer aldığı konumu ile turizm açısından çok değerli bir konuma sahip olduğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Buraya yerli ve yabancı turistler geliyor. Buranın tarihi düzenine sahip çıkarak turizme yakışır yeni yapılarla yeniden planlamak öncelikle Çırakmanlılara yarayacaktır. Bu nedenle burası öncelikle Çırakmanlılara yakışır. Biz Çırakmanlılarla birlikte yeni düzenlemeleri yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Hasan Togar, 'Mezarlık Kafe' Haberimiz Hakkında Açıklama Yaptı

Çırakman marka olabilir!

Turizme kazandırma çalışmalarının gerçeklemesi durumunda öncelikle Çırakmanlıların bu işten karlı çıkacağını dile getiren Hasan Togar, "Bir mahalle dolayısıyla buradan geçinebilir. Yerli ve yabancı turistler buraya akın eder. Öncelikle hemşerilerimiz Çırakmanlıları bütün bunları sahiplenmeye davet ediyorum. Evet, ben tarihi canlandırmak için burayı turizme kazandırmak istiyorum. Çırakman marka olabilir. Ayrıca burada bir mezarlığımız var ve aynı zamanda 3 tane de şehidimiz var ancak bütün bunlar asla bu durumla ilgili bir olumsuzluk yaratmamaktadır.  Tek amacımız turizm kazandırılması ve Çırakmanın öne çıkmasıdır. Bunun için en baştaki görev, Çırakman Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine düşer. Bize destek versinler, hep birlikte burayı yaşatalım" ifadelerine de sözlerine ekledi.

Mezarlık Yanında Kafe mi Açılacak?

Başkan Togar, Yel Değirmeni çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin ayrıntı vermedi. Projenin içerisinde bir kafeterya ya da benzeri bir işletme olup olmayacağı bilinmiyor.

Hasan Togar, 'Mezarlık Kafe' Haberimiz Hakkında Açıklama Yaptı

Hasan Togar, 'Mezarlık Kafe' Haberimiz Hakkında Açıklama YaptıMezarlık Kafe