Akın Üner

EMRE, TAYLAN, OKAN

Akın Üner

Her ne kadar TV 55'te yaptığımız futbol programlarında Mehmet Yılmaz, Özcan Purde ve Özcan Pehlivanoğlu gibi ustalardan çok şey öğrenmiş olsak da ben hiçbir zaman kendimi yeşil sahaların uleması gibi görmedim.
Futbol yazma işini de Samsun Son Haber'in spor yazarlarına bırakmayı tercih ederim.
Velakin bu defaya mahsus, Samsunspor'la ilgili kalem oynatma ihtiyacı duydum.
Bunun nedeni, 2-0 yenildiğimiz Galatasaray maçı sonrası sosyal medyada gördüğüm üç eski sarı kırmızılı futbolcumuz Okan, Emre ve Taylan hakkındaki saçma sapan tezviratlar?
Neymiş efendim, bu topçular daha evvel Galatasaray'da oynadıkları için bile isteye yenilmişler.
Arkadaş, "Fenevliler ile Gassaraylılar" arasındaki maç rekabetinin klasikleri vardır. Hakemler, yorumcular, özel hayat, transfer dedikoduları falan filan.
Bu yollarla rakiplerini karalamaya, motivasyonlarını bozmaya çalıştılar.
Alışılagelmiş yöntemlerden birisi de o hafta rakiplerinin oynayacağı takımları gaza getirmektir.
Galatasaray maçı öncesi de daha önce bu takımda forma giyen üç oyuncumuzla ilgili Fenerli troller bombardımana başladılar. "Bunlar eski cimbomlu, maça asılmazlar, satarlar" filan.
Amaç aslında bu gençleri gaza getirip ekstra performans göstermelerini sağlamak! Güya kendilerine laf gelmesin diye iki kişilik oynayıp Galatasaray'dan puan çalmamızı sağlayacaklar.
Lakin iki takım arasında sıklet farkı var.
Bir tarafta ligin zirvesinde açık ara şampiyonluk yarışı yapan bir takım, diğer yanda mazisi büyük olmakla beraber seneler sonra süper lige çıkmış ve buraya alışmaya çalışan bir Samsunspor?
Rakip takımın Trabzonspor'u deplasmanda 5-1 yendiğini unutmayın. Bizim ise ligin dibinde, havlu atmış İstanbulspor'dan bir puanı güçlükle söktüğünü de bir kenara koyun. Favorisi belli bir maçta sürpriz olmamış.
Fenerbahçe deplasmanından 1 puanı biraz da şansın yardımıyla sökmüş olmamız, bizi şampiyonluk yarışına sokmuyor ki. Nihayet, papaz her zaman pilav yemiyor işte.
Maçın ilk on dakikasında gelen iki talihsiz gol ile maçın hikâyesi bitmiş. Sarı kırmızılılar geriye yaslanıp oyun kontrolünü elde tutma taktiği ile üç puanı aldı götürdü.
Maçı Okan, Taylan ve Emre yüzünden kaybetmedik ki!
Yenilen gollerde Alim ve Van Drongelen'in hataları var. Onlar da mı Galatasaray'ın eski topçusu?
Gelecek sezon muhtemelen transfer yasağımız var. Büyük olasılıkla eldeki futbolcularla uzun bir süre devam etmek zorundayız.
İstanbul takımlarının kendi aralarındaki seviyesiz rekabete futbolcularımızı, teknik kadromuzu ve başkanımızı meze etmeyin!
Bu takımların ellerinde çok büyük bir sermaye, devlet desteği, taraftar kitleleri, medya ve hakem mafyası gibi silahlar var.
Senin elinde ise aslan yürekli Gisdol ve talebeleri dışında sadece Samsunspor sevgisi var.
Başkan Yüksel Yıldırım'ı da aşırı eleştirilerle incitmenin kimseye faydası olmaz.
Lütfen dilimizi tutalım, sosyal medya kalemşörlüğünü bir kenara bırakalım.
Elimizdekilere sahip çıkalım.
Ligde tutunamayan takımların alt liglerde ne hale geldiğini TFF 1. Ligin puan tablosuna bakınca anlarsınız.
Ey büyük Samsunspor taraftarı!
Titre ve kendine dön!