Hilal Genç

Geçerken Uğradım

Hilal Genç

Bu hafta biraz farklı bir konuyla sizlerle beraberim. Siz hangi ortamda bu yazıyı okuyorsunuz bilmiyorum ama ben şu an hastane koridorunda bir koltukta podyum havasında geleni geçeni izlerken bu yazıyı yazıyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim şehrin yüzde ellisi falan şu an burada olabilir kalanı da diğer hastanelerde sanırım. Bu nasıl bir kalabalık ve yoğunluk. Bütün bu insanlar gerçekten hastalar mı acaba?

Yoksa yapacak işleri yok da etkinlik olsun diye mi burdalar, çünkü bazıları gerçekten o havada.

Mesela şu an yanımda oturan teyzeye "Geçmiş olsun neyiniz var" dedim " epeydir gelmedim bi tahlil neyin vereyim " dedi. Demek ki rutine bağlamışsa belli aralıklarla.

Tabi bu işin latifesi sevgili arkadaşlar ama bu yoğunluk ve kalabalık da normal olmasa gerek. Bir kere daha sağlık sektörünün her birimindeki emekçilere, işini layığıyla sevgiyle yapan, güler yüzlü tüm personele minnetle teşekkür ediyorum. Gerçekten çok zor bir iş yapıyorlar Allah yardımcıları olsun. Şimdi bu yazıyı okuyan ve beni çok iyi tanıyan dostlarımın her hastaneye gittiğinde bir atraksiyon yaşayan sen mi yazdın bunu diyecekler.

Evet ben yazdım ama dikkatinizi bir ayrıntıya çekerim her zaman dediğim gibi. Bazı meslekler var ki statünüz ne olursa olsun eğer tercihiniz bu işi yapmak doğrultusunda olduysa her zaman güler yüzlü, çözüm odaklı ve sakin kalabilmelisiniz. Sağlık sektörü de bunlardan biri. Belki bu konuda beni eleştiren olabilir ama ben bir hastaneye girdiğimde beş karış suratla evrak yapan bir sekreter, aç kolunu diye azarlar gibi konuşan bir hemşire ve odasına girdiğimde yüzüme bakmadan neyin var deyip ilaç yazan bir Dr olmamalı diye düşünüyorum.

Evet çok zor şartlarda ve insan üstü bir çabayla çalışıyor, çoğu ederini alıyorlar yada almıyorlar bilmiyorum bu benim ahkam kesebileceğim bir konu değil. Ben sadece sev yada sevme demiyorum çünkü seçtikleri bu mesleğin sevilmeyerek yapılabilme şansı yok. Eğer bunu seçtiysen en azından biraz güler yüzlü, anlayışlı,sabırlı olmalısın. Kolay bir iş olmayacağını, huylu huysuz bin çeşit insanla karşılaşabileceğini biliyor olmalısın.

Şimdi bunları yazdım diye tüm sağlık sektörünü de kızdırmak istemem bazen bende hasta oluyorum sonuçta :))).

Demek istediğim o ki;
"çaresiz derdimin sebebi belli, dermanı yaramda arama doktor şifa bulmaz gönlüm senin elinden boşuna benimle uğraşma doktor " ay yok ya bu değildi :))) sağlık çalışanlarımızın kıymetini bilelim ve onları gereksiz yormayalım. Ve sevgili sağlık çalışanları biraz güler yüz hem sizi hem karşınızdakini motive eder. Ya bi dakika şimdi böyle yazınca da 🤔Bizim insanımızda biraz garip yav bunlar pek güler yüzlü iyi deyip tüm mahalleyi toplayıp toplayıp gelirler mi ki?

Ben bu işin içinden çıkamıcam galiba. En iyisi hastane podyum ay pardon hastane koridorunda gelip geçenleri izlemeye devam edeyim. Bu arada tüm hastalara da acil şifalar diliyorum.