Hilal Genç

Mutluluk

Hilal Genç

İnsan umutla ve sevgiyle yaşamalı.

Gözünü çok yükseklere dikmemeli ve yaşadığı ana odaklanmalı.

Hedefleri, amaçları, idealleri olmasın demiyorum tabii. Ama yaşama dair hırsları, kavgaları, savaşları olmamalı.

Her insan belli bir noktaya geldiğinde anlıyor ki  onu mutlu eden şeyleri yapabilmişse, sevmiş, sevilebilmişse kendini bir şeyleri başarmış hissediyor.

Dünyanın neresine giderseniz gidin, en lüks restoranlarda yiyin, her şeyin en iyisine en güzeline sahip olun bunların size verdiği hazzı bir süre sonra tüketirsiniz ve tüm bunlar sıradanlaşır.  Şimdi bazılarınızı duyar gibiyim, fakir edebiyatı yapma bize diyorsunuz.  Ama lütfen bir düşünün tüm bunları yapın, yapın inşallah da bunları yaparken size eşlik eden , her anından birlikte zevk aldığınız, gülebildiğiniz, paylaşabildiğiniz biri olsa yanınızda daha güzel değil mi. Ha, ben bulurum her gittiğim yerde öyle birini diyen de olabilir. 

Ama bu dünya üzerinde her şey tükenirken tükenmeyen tek şey sevgidir, onun insana verdiği her şeyi yapabilme gücü ve inancı.

İnsanın en büyük açlığı sevgiyedir her şeye doyar insan ama sevgiye hep açtır.

Bazıları da bu konuda çok oburdur ama konumuz bu değil.

Mesele şu ki;

Her ne şartta olursanız olun  önce kendinizi sevin, hayatı, yaşamayı sevin. Sağlıkla uyandığınız güne şükredin, imkanlarınız dahilinde mutluluklar yaratın kendinize.

Çünkü mutluluk andadır ve içinizde. Olumsuzluklar, acılar da hayata, yaşama dahil elbette ama takılıp kalmayın. Güzel ve umutla bakın doğan her güne.

Kendinizi mutlu edecek şeyler yapın. Seviyorsanız bir çay demleyin kendinize,  açın perdeleri camdan dışarıyı seyredin, yürüyüşe çıkın mesela hiçbir şey düşünmeden, etrafı seyrederek derin derin nefes alarak yürüyün yürüyebildiğiniz kadar. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor mu diyorsunuz? Yapmayın canım, uzanın evde koltuğunuza kapatın gözlerinizi sevdiğiniz bir sanatçıdan müzikler dinleyin ve sizde söyleyin yüksek sesle bu müthiş rahatlatıyor insanı. Sesim çok kötü diye düşünmeyin; o, evdeki diğer fertlerin sorunu :))

Bir film açın izleyin, bu daha önce izlediğiniz sevdiğiniz bir film de olabilir canınız o an neyi nasıl istiyorsa öyle yapın kendinize alan ve zaman yaratın. Önce kendinize yetin kendinizi mutlu edin göreceksiniz tüm sorunlar sorun olmaktan çıkacak.

Yani demem o ki;

Gelip geçtiğimiz şu hayatta, güzel, çirkin,iyi, kötü, acı, tatlı her şey insan için. Biz sevgiyi, umudu, iyiliği ve mutlu anları çoğaltalım. Bir daha dünyaya gelsem dememek için hazır gelmişken tadını çıkaralım.