Akın Üner

Samsun'da Seçim Kampanyasının En'leri

Akın Üner

Bir seçim kampanyası daha bitti. Biz bu yazıyı kaleme alırken henüz oy atma işlemi başlamamıştı. Yani sonuçları bilmiyoruz, inşallah Türk milletinin tercihleri hayırlara vesile olur.

Samsun'daki seçim kampanyası öncekilere göre bir hayli renksiz geçti. Depreme ve ekonomik krize bağlı olarak müzik, afiş, gösteriş yönünden fukara bir kampanya dönemi izledik.

Yine de bu Samsun'da Seçim 2023'ün en'lerini yazmamıza engel değil tabii!

***

Efendim, eğer hazırsanız?

Samsun'da 14 Mayıs seçimlerinin Oscar ödül töreni başlıyor!

***

En çözümcü: Hiç şüphesiz Mehmet Muş! Başlangıçta "şehre yeni atanan merkez valisi" edasında gibi bir algı yaratan Bakan Bey, kampanyanın ilerleyen günlerinde Samsunspor'a altyapı tesisleri için arazi tahsisi ve serbest bölge gibi çıkışlar yaparak "iş bitirici" görüntü vermesini bildi.

En iyi gülümseyen: Kampanya boyunca verdiği tüm fotoğraflarda yüzünden gülücükler hiç eksik olmayan İYİ Partili İmren Nilay Tüfekçi açık ara seçim kampanyasının en sıcakkanlı adayı oldu. Seçilirse Samsun siyasetine büyük renk katacak, hele bir de etrafını saran ve onu kentin ve partinin dinamiklerinden izole eden tiplerden kendini kurtarırsa uzun yıllar siyaset dünyasına ışık saçabilir.

En asker: CHP milletvekili adayı Mehmet Özdağ, sıralamada umduğu yerde olmamasına rağmen verilen görevleri layıkıyla yaparak gerçek bir nefer olduğunu kanıtladı. Daha iyisini hak ediyor.

En zorlanan: Liste kırgınlıkları ve kontenjan adaylar nedeniyle sarsılan CHP'nin liste başı adayı Murat Çan ağır bir yükün altına girdi ve kabul etmek lazım ki bu yükün altından iyi çıktı.

En akademik: MHP'nin liste başında yer alan Prof. Dr. İlyas Topsakal, üniversite kampüsü'nden siyaset arenasına hızlı bir giriş yaptı. Meselelere akademik yaklaşımı dikkat çekse de bunu seçmene ne kadar benimsetebildi, işte bunu sandıklar açılınca anlayacağız.

En babacan: İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, oldukça genç ve yeni isimlerden oluşan listeyi bir orkestra şefi gibi yönetmesini bildi.

En gizemli: CHP milletvekili listelerinde ikinci sırada bulunan Mehmet Karaman, kendi mahallesi dışında pek görünmemeyi tercih etti.

En gönüllü: Atakum Belediye başkanı Cemil Deveci, neredeyse kendi adaymış gibi çalıştı.

En iyi çıkış yapan: CHP milletvekili adayı Suat Yıldız, siyaset arenasına hızlı bir giriş yaptı ve gelecek için ışıltı saçtı.

En iyi fotoğraf veren: Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın Kavak'taki Çiğdem ve Karaaslan köylerinin tabelaları önünde çektirdiği resimler en iyi fotoğraf ödülünü hak etti.

En yakışıklı: CHP'nin genç milletvekili adayı Özler Yılmaz, Tarık Akan'ı andıran saç stili ve özenli giyimiyle 2023 seçimlerinin en iyi jönü ödülünü hak etti.

En başarılı sivil toplum örgütü başkanı: Hemşeri adayı olmamasına rağmen camiayı bir bütün olarak çok iyi temsil eden Kavaklılar Federasyonu (KADEF) başkanı Bayram  Erişkin beğeni topladı.

En dansöz sivil toplum örgütü başkanı: Bir gün İYİ Partili adayın saha çalışmasında fındık dalı oynayıp ertesi gün aynı köye bu defa AK Partili adayı getirmeye kalkan, bir gün Millet İttifakı adaylarına hamburgercide düzenlediği buluşmada destek açıklayıp sonraki gün Cumhur ittifakı adaylarına rozet takarak yerli ve milli adaylara oy vereceklerini söyleyen hemşeri derneğinin salih lideri bu seçimin kıvırırken en çok efor sarf eden STK temsilcisi oldu.

***

Son söz?

İyisiyle tatlısıyla bir seçim kampanyası sona erdi.

Allah seçenlere de seçilenlere de doğru kararlar vermeyi nasip etsin.