Akın Üner

THE ECONOMIST DERGİSİNİN 2021 KAPAĞI VE HALİDE ENVER

Akın Üner

Youtube kanalımda yayınladığım The Economist dergi kapağının sırlarına dair videom, bayağı yankı yaptı… Bugünkü köşe yazımda, işte o videonun ilginç hikâyesinden ve Halide Enver’den bahsedeceğim size…


31 Aralık 2020 sabahı oturduğum sitenin nizamiyesinden geçerken görevlilerden birisi bana seslendi ve kargodan bir zarf geldiğini söyledi.
Önce bir fatura ya da resmi evrak zannettim. Ancak zarfın içinden el yazısını andıran karakterde harflerle yazılmış bir mektup çıktı.


Bu tuhaf mektup, “Sayın Akın Üner Beyefendi” diye başlıyordu ve en altında “Halide Enver” isminde birisinin imzası vardı.


Bu ismi ilk kez duymuştum, ancak bir edebiyatçı olarak tanımadığım kişilerden - elektronik ya da böyle posta yoluyla – mektuplar almaya alışıktım. Kitaplarım ya da köşe yazılarım hakkında yazılmış bir okuyucu mektubu olduğunu zannetmiştim.


Ancak mektubu okudukça hem şaşırdım hem de ürperdim.


Zira mektubun altında imzası olan Halide Enver isimli kadın, bana The Economist dergisinin 2021 kapağından bahsediyordu… Anlattıklarına bakılırsa, kapakta resmedilenler ve dahası kapağı hazırlayanlar hakkında derin bilgilere sahipti…


Halide Enver, Dünyayı yöneten küreselci güçlerin dergi kapağı üzerinden mesajlaştığını iddia ediyor ve oluşturulacak yeni algıların şifrelerinin verildiğini söylüyordu.


Tüm dünyada medyayı, küresel sermayeyi ve devletleri yönlendiren güçlerin bu şifreleri aldığını yazan Halide Enver, bu sebeple kapağın gizemini ulusal ve global medyada kimsenin yazıp çizemeyeceğini iddia ediyor.


Bu durumu mektubunda bakın hangi cümlelerle anlatmış: “Ancak dünyaya ve Türkiye’ye istedikleri gibi yön vereceklerini sanan küreselci vampirlerin foyasını çıkartmaya kararlıyım. Bunun için bana yardım edecek cesaret ve milli duruşunuz varsa yazdıklarımı paylaşırsınız. Eğer bunu yapmazsanız mektubu zarfıyla birlikte yakın ve bu yazdıklarımı unutun gitsin.”


Birisi benimle dalga mı geçiyor, yoksa yazdığım romanlardaki gizemli öyküler nedeniyle esrarengiz tipler beni mi buluyor bilmiyorum.


Ama ben özgür ve meraklı birisi olarak Halide Enver’in yazdıklarına duyarsız kalamadım.


İşte bana gelen mektubun virgülüne dahi dokunmadan “The Ekonomist” Dergisi kapağındaki gizli mesajları youtube’da paylaştım.


Kısaca toparlarsak…


Küreselciler, 2021’de Çinlileri hedef seçecek…


Koronavirüs, nükleer silahlanma ve küresel ısınma ile dünyayı korkutacaklar.


Tek çare olarak da kendilerini gösterecekler.


Tıpkı bir orkestra şefinin bageti gibi düşünün…


Bu kapak ile küreselciler, elinde tuttuğu medyayı, sermayeyi ve dünya siyasetini yönlendiren maşalarına bu seneki ödevlerini tebliğ ediyorlar.


Ben Halide Enver’in yalancısıyım.


Söyledikleri doğru çıkar mı bilmem.


Ama bana mantıklı geldi… Bilmem sizler aynı fikirde misiniz?


Not: Detayları öğrenmek için sizinle linki de paylaşıyorum…