Shea Yağı Nedir - Shea Yağı Faydaları

Shea Yağı Nedir - Shea Yağı Faydaları

Birçok kozmetik ürününün özünde Shea Yağı mevcuttur. Shea yağı nedir birçok kullanıcı tarafından merak edilen bir sorudur.

Birçok kozmetik ürününün özünde Shea Yağı mevcuttur.Shea yağı nedir birçok kullanıcı tarafından merak edilen bir sorudur. Shea yağı kendi adını taşıyan Shea ağacının meyvesi olan fındıklardan elde edilen bir yağ türüdür. Özellikle saç ve cilt için çok faydalıdır. Bu yüzden pek çok bakım ürününde Shea yağı özü bulunmaktadır.

Shea yağı faydalarısaç ve ciltte oldukça kıymetlidir. Nemlendirme kapasitesi yüksek bir yağdır. Bu sebeple kuru cilt ve saçlarda Shea yağı oldukça etkili bir seçim olacaktır. Besleyici ve onarıcı olmasıyla da kuruluğu ve çatlakları giderir. Özellikle dudak bakımında Shea yağı kullanımı dudakları yumuşatmakta ve çatlamayı önlemektedir.

Shea Butter olarak geçen zengin yağ antioksidan etkisi ile de cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlar. Özellikle çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde Shea yağı tedavi edici rol üstlenir. Tahrişi tedavi edebilme özelliği bulunur.

Saç ve Cilt Bakımında Shea Yağı

Shea yağı nedirsıkça sorulmaktadır. Shea yağı, Shea fındıklarından elde edilmektedir. Cilt ve saç sağlığının korunmasında başarılıdır. Akneli ciltlerde Shea yağı mucizevi etki göstermektedir. Pullu ciltlerde, egzamada cildin nemlenmesini sağlamaktadır. Shea yağının genel amacı nem dengesini korumaktır. Anti enflamatuar özellikte olması ile ciltte oluşan çatlak ve yanıkların iyileşmesinde önemli rol oynar.

Shea yağı ayrıca yıpranmış saçların güçlenmesinde kullanılır.Shea yağı faydaları arasında saç sağlığı da bulunmaktadır. Saçların kusursuz görünümü açısından Shea yağı oldukça önemlidir. Yıpranmış ve kırılmış saçların onarılmasını sağlayan Shea yağı birçok şampuan, saç kremi, maske ve bakım kürlerinde bulunmaktadır. Shea içerikli saç bakım ürünleri saçın pullanmasını ve kurumasını engeller. Özellikle saç diplerinde kızarıklık sorunu yaşayanlar Shea yağı ürünlerini kullanmalıdır.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER