Kültür Yolu; Yanlış Logolu

Kültür Yolu; Yanlış Logolu

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Uygar Tankut, 'Kültür Yolu; Yanlış Logolu' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

Kültür Yolu; Yanlış Logolu

Çok önemli işlerim vardı? Yan gelip yatmak, kafama göre gezmek, keyfim ve kâhyasıyla takılmak gibi önemli işlerdi bunlar. O yüzden uzun süredir köşe yazısı yazmadığımı fark etmemişim bile. Fakat üzülmeyin. Bu sadece size özel bir durum değil. Bu süreçte dünya basınına da bir şeyler yazmamışım. Aslında birtakım önemli gelişmeler olmuş. Mesela Samsun özelinde "şehrin Mustafa Demir işgalinden kurtuluşunu" yaşamışız. Yeni başkan, Mustafa'nın antitezi gibi görünüyor. Zaten Mustafa Demir'den daha kötü bir Samsun belediye başkanı kim olur derseniz, Mustafa Demir'in klonu olur derdim. Böyle önemli bir gelişme hakkında yazabilirmişim; ancak gelişme önemli olsa da öznesi olanı yazıya layık görmemişim demek ki?

En son, aralık ayında "Aynen, Bi Tık,Tabii Ki De" başlıklı bir yazı yazmışım. Tabii, diğer tüm yazılarımda olduğu gibi hedef kitlede herhangi bir değişikliğe sebep olmamış. Neden? Çünkü yazarak yaptığım eleştirilerin muhatapları okumuyorlar ki!

Ama bu sefer biraz farklı olabilir. Çünkü kitle iddialı. O kadar iddialı ki, en okur yazar, en kültürel sanatçı tayfası olabilirler. Samsun'da Kültür Bakanlığı'nın Kültür Yolu Festivali düzenlenecek. Birkaç gün içinde etkinlikler başlayacak. Etkinlikleri takip edemeyeceğim zira ben o sıralarda, tıpkı şimdi olduğu gibi yine ülke dışında tatilde olacağım. Samsun'uma eylül gibi dönerim diye tahmin ediyorum.

Etkinliklere emek verenlere saygım baki. Samsun'un gecikmeli de olsa bu listede olması değerli. İnanıyorum ki güzel şeyler de olacak. Ancak daha kafadan taktığım birkaç konu var.

Bakanlık sitesinde festivalin logosu aylar öncesinden paylaşıldı. Ülkedeki diğer şehirlerin adları yazmasa bile logoya bakarak oranın neresi olduğunu anlayabilirsiniz. Lakin bir şehir istisna: Samsun!

Bizim logoda Saathane Meydanı'ndaki saat kulesi var. Ancak ilginçtir ki, değil Türkiye'de, Samsun'da bile bin kişiye sorsanız bir kişi bile bizim saat kulesi için şehrin sembolü demez. Samsun demek Onur Anıtı yani Atatürk heykeli demektir; ilk adım demektir, 19 Mayıs demektir. Şimdi tüm içtenliğimle soruyorum: neden bu kadar açık ve gerçek bir sembol tercih edilmedi? Bakanlığın amacı nedir? Dedim ya, kafadan sinir oldum daa?

Bir diğer konu ise tarih. Yani daha birkaç hafta önce 19 Mayıs haftasıydı. Şu logoyu yaptıran kafadan beklenmez ama takvimi yapanlar, neden 19 Mayıs haftasına denk getirmezler bu organizasyonu? Şehir zaten hazır oluyor eğlenceye, kültüre, sanata, festivale. Kutlamalar da oluyor. Neden ikinci bir bölüm oluşturup, şehrin motivasyonunu bekliyorsunuz? Neden?

Neyse, benden bu kadar? Teknede internet sürekli çekmiyor. Yazımı göndereyim, buzlu portakal suyumu yudumlarken, okurum?

EN ÇOK OKUNAN HABERLER