Dünyanın en iyi ekmekleri açıklandı: Samsun birinci sırada

Dünyanın en iyi ekmekleri açıklandı: Samsun birinci sırada

Dünya ağzının tadını biliyor. Bizim yöresel olarak övündüğümüz pidemiz dünyanın bir numaralı lezzetlerinden birisi oldu. Uluslararası bir internet sitesi dünyanın en iyi ekmeğini Bafra pidesi olarak seçti.

Dünya Samsun'da üretilen Bafra Pidesi ve Samsun Pidesini en lezzetli ekmekler listesinde birisi sıraya layık gördü. Milyonlarca takipçisi olan sitenin yaptığı çalışmada, Bafra Pidesi ve Samsun Pidesi dünyanın en iyi emekleri arasında ilk sırada yer aldı.

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren popüler bir internet sitesi olan TasteAtlas, dünyanın en iyi ekmeklerini sıraladı. Site, dünya genelindeki yemekleri sıralayıp paylaşan popüler bir platform olarak, çeşitli kategorilerde en iyi yiyecekleri belirliyor. Son değerlendirmelerinde, dünyanın en iyi ekmekleri kategorisinde Türkiye'ye ait iki lezzeti ön plana çıkardı. Listenin ilk sırasında Bafra pidesi yer alırken, hemen ardından Samsun pidesi ikinci sırada yer aldı. Her iki pide vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni topluyor.

İşte o sıralama: 

  1. Bafra Pidesi 🇹🇷
  2. Samsun Pidesi 🇹🇷
  3. Roti Canai 🇲🇾
  4. Butter Garlic Naan 🇮🇳
  5. Pan de Bono 🇨🇴
  6. Qutab 🇦🇿
  7. Amritsari Kulcha 🇮🇳
  8. Naan 🇮🇳
  9. Piadina Romagnola 🇮🇹
  10. Pão de Queijo 🇧🇷

EN ÇOK OKUNAN HABERLER