Sağlık çalışanları ve Medical Park Samsun Engelligücü'nden empati maçı

Sağlık çalışanları ve Medical Park Samsun Engelligücü'nden empati maçı

VM Medical Park Samsun Hastanesi, Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla, Medical Park Samsun Engelligücü oyuncularıyla bir empati futbol maçı düzenledi.

Doğu Park Haluk Ulusoy Suni Çim Sahası'nda gerçekleşen maçta VM Medical Park Samsun Hastanesi çalışanları ile Medical Park Samsun Engelligücü oyuncuları karşı karşıya geldi. Maçta sağlık çalışanları takımında VM Medical Park Samsun Hastanesi hekimlerinden Uzm. Dr. Erdal Hancıoğlu, Uzm. Dt. Mustafa Ay, Dt. Ataben Efe Çelik ve Dt. Burhan Kaan Bafra, Kurumsal Tanıtım Bölge Müdürü Güven Erol, Misafir Hizmetleri Müdürü Enes Mızıkacı yer aldı. Hastane çalışanları ve misafirleri, heyecan dolu maçı yakından takip etti.

"Engelli bireyler toplumdan soyutlanmamalı"

VM Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Şafak Aygül, engelliğin asla sosyal hayatı etkileyen veya toplum bütünlüğünü bozan bir kusur olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Dr. Aygül, "Engelli bireylerin toplumdan soyutlanmaması çok önemlidir. Bizler bu bütünlüğü sağlamakla ve bu bilinci oluşturmakla yükümlüyüz. Bu bilinci oluşturmak için bugün Medical Park Samsun Engelligücü oyuncuları ve sağlık çalışanlarımızın katılımıyla bir empati maçı düzenledik. Katılımları için kendilerine teşekkür ederiz. Unutmayalım ki engel sadece kalbimizdedir" dedi.

"Toplumda farkındalığı artırmak çok önemli"

Medical Park Samsun Engelligücü Kulüp Başkanı İlhan Elmalı ise, "Bizler her zaman kendimizi geliştirmeliyiz ve aktif rol oynamalıyız. Engelli bireyler toplumla bütünleşmeli. Bu konuda toplum farkındalığını artırmak çok önemli, bu bağlamda böyle bir farkındalık etkinliğine imza atan hem hastaneye hem de maçta karşı karşıya geldiğimiz hekimlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Sağlık çalışanları ve Medical Park Samsun Engelligücü'nden empati maçı

EN ÇOK OKUNAN HABERLER