Balkan Tarih Kongresinde Duygusal Anlar

Balkan Tarih Kongresinde Duygusal Anlar

Samsun Mübadele Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 15. Balkan Tarih Kongresinde konuşan Batı Trakya Türklerinin şehit lideri Dr. Sadık Ahmet'in eşi, Dostluk Eşitlik barış Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet'in duygusal konuşması damga vurdu.

Atakum Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen 15. Bakan Tarih Kongresinin açılış oturumunda konuşan Batı Trakya Türklerinin şehit lideri Dr. Sadık Ahmet'in eşi, Dostluk Eşitlik barış Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, "Bizi en iyi mübadil kökenli vatandaşlarımız anlar. Bizler doğup büyüdüğümüz memleketimizde ölüp orada toprağa verilmek istiyoruz. Türklük şuuruyla yaşamak ve öldüğümüzde ata topraklarına karışıp gitmek istiyoruz. Rahmetli eşim Sadık Ahmet, bunu başardı. Ben de öldüğümde onun yanına defnedilmeyi vasiyet ediyorum." biçiminde konuştu.

Kongre açılışında konuşan Samsun Mübadele Derneği başkanı Kadir Tatar ise derneklerinin günlük siyasetle ilgilenmediğini, bilim, kültür ve sanata odaklandıklarını ifade etti. Alaçam Mübadele Müzesinin kapatılmış olmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren başkan Tatar, kaba inşaatını tamamladıkları Samsun Mübadele Evi'nin tamamlanması için destek istedi.

22 akademisyen ve araştırmacının bilimsel çalışmalarını sunduğu kongrenin Bilim Kurulu Başkanlığı Milli Savunma Üniversitesinden Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve 19 Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Mucize Ünlü yaptı.  

Balkan Tarih Kongresinde Duygusal Anlar

Gün boyu devam eden kongreyi yüzlerce tarih meraklısı vatandaş ilgiyle takip etti.

Balkan Tarih Kongresinde Duygusal Anlar

EN ÇOK OKUNAN HABERLER