Ula Hamsi Tuttum Seni Seni Ben de Karadenizliyim Tanidun mu Beni Beni Kuzeyin Krali

Ula Hamsi Tuttum Seni Seni Ben de Karadenizliyim Tanidun mu Beni Beni Kuzeyin Krali

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Ula Hamsi Tuttum Seni Seni Ben de Karadenizliyim Tanidun mu Beni Beni Kuzeyin Krali' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

Ula Hamsi Tuttum Seni Seni Ben de Karadenizliyim

Tanidun mu Beni Beni Kuzeyin Krali

Hafta boyunca Samsun şehrinin her yerinde karadeniz derbisi konuşuluyordu.

Bir yandan;

Marcus Gisdol Hoca basın açıklaması yapıyor, "Futbolcularım derbide hayatlarını ortaya koyacaklardır" diyordu.

Bir yandan;

Büyük Samsunspor taraftarı biletleri tüketiyor, kareografi, bayraklar, konfeti vb. çalışmalar için hummalı bir şekilde hazırlık yapılıyordu.

İşte aşık olduğum o güzelim Samsun şehrim ve  Samsunspor'um her yönüyle böyle hazırlandı Karadeniz derbisine.

Ve geldi çattı maç günü. Heyecanla giydik forma ve atkılarımızı. Bu arada maç kadroları açıklanıyor. İşte budur Marcus Gisdol Hocam diyordum.

Muhteşem atmosferde İstiklal Marşı çalmaya başlıyor. 19 Mayıs Stadyum'un da organizasyonlar sahne alıyordu.

Maraton tribünde "King Off The North" yani "Kuzeyin Kralı" kareografisi. Batı tribünde kareografi, konfeti yağmuru. Kuzey tribün de bayraklar. Her şey muhteşem ilerliyordu.

Maç başlıyor. Taraftar müthiş destekliyor. Samsunsporlu futbolcular yoğun ataklarla adeta saldırıyordu.

Bu anlarda...

Taylan Antalyalı ceza sahası içinde düşürülüyor. Hakem penaltı düdüğünü çalıyor.  14. dakika da Taylan Antalyalı'nın golü ile Samsunspor 1-0 önde geçiyordu.

Tribünler de coşku, yoğun destek, rakip takıma top geldiğinde ise müthiş bir uğultu ve ıslık 19 Mayıs Stadyum'unu adeta inletiyordu.

Bu atmosferde yeni gollerin gelmemesi içten bile değil derken,  28. dakika da bu sefer sahneye Marius Moundilmadji çıkıyor, maç 2-0 oluyor, tribünler bayram yerine dönüyordu.

Rakip takım az da olsa reaksiyon veriyor. 32. de serbest vuruş dan attığı gol ile durum 2-1 oluyordu.

Muhteşem taraftar desteği ile Samsunspor ataklarına devam ediyor. 36. dakika da ise Zeki Yavru'nun vuruşunda durum 3-1 oluyordu. İlk yarı bu sonuçla tamamlanıyor. Samsunspor soyunma odasına moralli giriyordu.

İkinci yarı başlıyor. Skor olarak geride olan rakip takım, gol bulmak için her türlü varyasyonu deniyor. Ancak karşısında inanmış, temaslı oyunun gereğini yapan, ilk yarı ofansif oyununu, bu sefer defansif oyun becerisi ile taçlandıran bir Samsunspor saha ya damga vuruyordu.

Sonuç 3-1 bitiyor. Karadeniz de Kuzeyin Kralı Samsunspor oluyordu.

Teknik Direktör Marcus Gisdol Hocam takımını bu maça her türlü çok iyi hazırlamış. Geldiğinden bu güne çok iyi işler yapıyor. Tebrikler Hocam.

Bu güzel Karadeniz derbisinde, Samsunspor da sonradan oyuna giren futbolcular dahil herkes görevini çok iyi yaptılar. Gönülden Tebrikler.

Büyük Samsunspor taraftarı, ulusal basın bizden şöyle bahsediyor. Türkiye liglerinde son yılların en iyi taraftar performansı diyorlar. Ulusal TV'lerde yorumcular uzun zamandır böyle bir taraftar izlemedik diyorlar.

Büyük Samsunspor taraftarı bu maçta zirve noktasına ulaşmıştır. Evet. Doğrudur. Ancak sezon başından itibaren her maç takımına müthiş destek verdiler. Her hafta taraftar sayısında zirvelerde kendine yer buldu. Samsunspor topladığı 42 puanın, 34 puanını iç saha da toplamış. İç saha puan sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

Tebrikler Büyük Samsunspor taraftarı.

Maç sonu ise "Ula Hamsi Tuttum Seni" şarkısı ile bayağı horon teptik. Bu şarkı organizasyonunu yapana da tebrikler.

O zaman ne diyelim.

"Ula Hamsi Tuttum Seni Seni. Ben de Karadenizliyim Tanidun mu Beni Beni. Kuzeyin Krali"

 

Sağlıcakla Kalın.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER