Karadeniz Derbisi'nde 52. Maç Oynanacak

Karadeniz Derbisi'nde 52. Maç Oynanacak

Samsunspor ile Trabzonspor hafta sonu Karadeniz Derbisinde, bir Süper Lig maçında 52. kez karşılaşacaklar.

Samsunspor'un, Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor'u konuk edeceği maçla birlikte iki takım bir Süper Lig maçında 52. kez karşı karşıya gelecekler.

Samsunspor'un 1969-70 sezonunda mücadele etmeye başladığı Süper Lig'e Trabzonspor'un da 1974-75 sezonunda çıkmasıyla birlikte başlayan Karadeniz derbisinde Trabzonspor'un üstünlüğü göze çarpıyor. İki takım arasında oynanan 51 lig maçında Trabzonspor ikisi hükmen olmak üzere 32 galibiyet elde ederken, Samsunspor ise 9 galibiyet elde etti. 10 karşılaşmada ise beraberlik bozulmadı. Samsunspor'un 39 golüne karşılık Trabzonspor ise 96 gol kaydetti.

Karadeniz Derbisi'nde 52. Maç Oynanacak

 Trabzon'da oynanan maçlarda ev sahibi ekip 22 galibiyet alırken, Samsunspor'un 2 galibiyeti bulunuyor. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo mavililerin 63 golüne karşılık kırmızı beyazlılar 15 gol attı.

Samsun'daki maçlarda Samsunspor'un 7, Trabzonspor'un ise 10 galibiyeti var. 8 maç beraberlikle biterken temsilcimizin 24 golüne Trabzon ekibi 33 golle karşılık vermiş.

Karadeniz derbisinde en golcü isim 9 golle Hami Mandıralı olurken, onu 8 golle Fatih Tekke izliyor. Samsunspor'dan Ertuğrul Sağlam 5, Serkan Aykut ise 4 golle bu iki ismi takip ediyorlar.

Karadeniz Derbisi'nde 52. Maç Oynanacak

ÖZEL HABER - SAMSUN SON HABER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER