İYİ Parti kurmaylarından Devlet Bahçeli'ye tepki

İYİ Parti kurmaylarından Devlet Bahçeli'ye tepki

Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti üzerinde oyun kurmaya çalıştığını iddia eden parti kurmayları Bahçeli'nin Akşener'in kalmasına yönelik çağrısına sert tepki gösterdiler

İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Akşener partisinin başında kalmalı" çıkışına tepki gösterdi. Aydın, "Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi senaryosuyla iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro, sahneye konulmak istenmektedir."

Olağanüstü kurultay sürecindeki İYİ Parti'de kritik gelişmeler yaşanıyor. İYİ Parti'de yaşanan son gelişme, genel başkan adayı Koray Aydın'ın Bahçeli'nin Akşener'e yaptığı çağrıya gösterdiği tepki oldu.

Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bahçeli'nin yaptığı çağrıya değinerek, "Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi senaryosuyla iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro, sahneye konulmak istenmektedir.

Böylesine talihsiz girişimler Milletvekillerimizin, il başkanlarımızın ve kurultay delegelerimizin yüksek şahsiyetlerini hiçe saymak ve onların hür iradelerine ipotek koymak demektir." dedi.

MERAL AKŞENER'E ÇAĞRI YAPTI

"Olağanüstü kurultay yerine olağan kurultay sürecini başlatma yönündeki söylemler, süreci sulandırma ve çalınan minareye kılıf bulma girişiminden ibaret kalacaktır." diyen Aydın, olağanüstü kongre kararının arkasında durması için Akşener'e seslenerek şu ifadeleri kullandı;

"Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti'nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, aynı zamanda Sayın Meral Akşener'in duruşuna, itibarına ve siyasi kariyerine de büyük zarar verecektir. İYİler ve Cesurlar Hareketi olan İYİ Parti'nin büyük kurultay delegelerinin vereceği karar, başımızın üstündedir. Söz, İYİ Parti'yi siyasi intihara sürükleyecek senaryoyu yazanların değil, delegenin olmalıdır. Demokrasinin ve hukukun gereği budur."


Öte yandan İYİ Parti kurucusu ve 27. dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yaptığı partinin başında kal çağrısı hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu.
Olağanüstü kongreye sürecindeki İYİ Parti'de dikkat çeken gelişmeler yaşanırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yönelik yaptığı çağrı gündeme oturdu. Bahçeli'nin Akşener'e yaptığı "Partinin başında kal" çağrısı yeni tartışmaları da beraberinde getirirken, İYİ Parti kurucusu ve 27. dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'ten gündem yaratacak bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmede bulunan Çelik, "Sayın Dr. Devlet Bahçeli; İYİ Parti'nin son seçimde yüzde 3.7'lere inen oy oranını, yüzde 1'in de altına çekmesi için Sayın Meral Akşener'e bu çağrıda bulunmuştur. Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin, rakip gördüğü İYİ Parti'ye bu çağrıyı yapması çok doğaldır? Sayın Cumhurbaşkanının da aynı görüşe katıldığına eminim." dedi.

"İYİ PARTİLİLER BU SÜRECİN FARKINDA"

Çelik, eğitimli, analiz kabiliyeti olan insanlardan oluşan İYİ Parti kurucuları, teşkilatları, delegasyonu ve seçmeninin bu sürecin farkında olduğunu belirtti. Açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Dr. Devlet Bahçeli;
İYİ Parti, milliyetçi ve Atatürkçü seçmenin toplanma merkezi olacağı için Sayın Meral Akşener'e yaptığınız 'kal' çağrınızın da ne anlama geldiğinin de çok iyi farkındayız?
27 nisanda yapacağımız kongrede seçeceğimiz genel başkan ve kadrosuyla iktidar yürüyüşümüz başlayacak. Başta AKP ve MHP seçmeni olmak üzere ülke seçmeninin tamamını kucaklayacak partimiz iktidar alternatifi olacaktır. İYİ Parti'nin, yapılacak ilk seçimde de AKP ve MHP seçmeninden alacağı oylarla iktidar hedefini gerçekleştireceğinden eminiz."

EN ÇOK OKUNAN HABERLER