Halit Doğan'a şehir dışından bürokrat baskısı mı yapılıyor?

Halit Doğan'a şehir dışından bürokrat baskısı mı yapılıyor?

Yerel seçimlerde Samsunlu ve Samsunsporlu kimliğiyle seçmenin beğenisini toplayan ve sandıktan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkan Halit Doğan'a şehir dışından bürokrat baskısı yapıldığı iddia ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken özellikle Samsunluluk vurgusu yapan Halit Doğan'ın kadrosunu kenti tanıyan, kentin değerleriyle barışık kimselerden kuracağına dair güçlü bir beklenti olmasına karşın Genel Merkezden tavsiye edilen bürokratlar olduğu iddia ediliyor.

AK Parti'nin kaybettiği Bursa, Balıkesir, Denizli gibi büyükşehirlerde görev yapan ve Samsunla herhangi bir bağı olmayan bürokratların makamlarını korumak için Ak Parti Genel Merkezinde yoğun kulis yaptıkları söyleniyor.

Önceki başkan Mustafa Demir, bu baskılara boyun eğmiş, Kocaeli ve Malatya gibi şehirlerden getirdiği bürokratlara üst düzey görevler vermişti.

Ancak bu bürokratlar, kenti tanıyıncaya kadar beş yıl hızla geçerken akıllı kavşaklar gibi hatalı işler ortaya çıkmış, kentin altyapı sorunları da ancak ardı sıra yaşanan sel felaketleri sonrasında anlaşılabilmişti.

Halit Doğan'ın bir yandan önceki başkanlar Mustafa Demir ve Yusuf Ziya Yılmaz'ın kendi bürokratları için ricacı olması, öte yandan Genel Merkezin önerdiği isimler nedeniyle kendi kadrosunu kurmakta güçlük yaşayabileceği iddialar arasında.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER