SAMSUNLULAR AKILLI KAVŞAK İŞKENCESİNDEN NASIL KURTULACAK?

SAMSUNLULAR AKILLI KAVŞAK İŞKENCESİNDEN NASIL KURTULACAK?

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın Mustafa Demir'den miras kalan sözde akıllı kavşak çilesine neşter vurması bekleniyor.

Yerel seçimlerde AK Partili adayların karşısına vatandaşlar ve muhalefetin adayları tarafından çıkartılan en büyük sorun olan akıllı kavşaklar konusunda Başkan Halit Doğan'ın nasıl bir çözüm üreteceği merakla bekleniyor.

Trafik sorununa çare olarak önceki Başkan Mustafa Demir tarafından kamuoyuna sunulan akıllı kavşak projesi, beklentilerin aksine sonuç vermiş ve trafik yoğunluğunun daha da içinden çıkılmaz bir hale gelmesine sebep olmuştu.

Başkan Halit Doğan'ın seçim kampanyası sırasında trafikte bekleme sürelerine dikkat çekerek Samsunluların akıllı kavşaklarda çektiği çileyi üstü kapalı olarak kabul ettiği dikkatlerden kaçmadı.

Halit Doğan'ın bu uygulamaya son vermek istediği, ancak Mustafa Demir döneminde yapılan ihale yöntemi nedeniyle elinin kolunun bağlandığı iddia ediliyor. Trafik cezalarından elde edilecek gelirler karşılığında Aselsan'a ihale edilen işin finansmanı sağlamak adına yüklenici firmanın seçimlerden sonra ceza kesme işlemine başlamak istediği belirtiliyor.
Bu durumda trafik sıkışıklığını arttırdığı için şikâyetlere konu olan sözde akıllı kavşakların yakın gelecekte Samsunlu sürücülere ceza yağdırmaya başlaması, Halit Doğan'ın başını çok ağrıtacak gibi görünüyor.

Şehrin neredeyse tüm ana kavşaklarındaki keskin gözlü kameraların yapay zekâ ile en küçük kusuru bile tespit edecek teknolojiyle donatıldığı, belediyenin bu cihazları satın almak için bir bedel ödemediği, bunun yerine dövize bağlı olarak katlanarak artan maliyetlerin vatandaşlara kesilecek cezalarla karşılanacağı ifade ediliyor.

Yeni başkan Halit Doğan sistemi kaldırmak istese bile yüksek maliyetleri ödemek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Mustafa Demir döneminin kötü mirasında imzası bulunan bürokratların yeni başkanı sistemin faydalarına inandırmaya çalıştığı belirtilirken Samsunlular, kentin günlük yaşam kalitesini azaltan bu projeden bir an önce kurtulmak istiyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER